Кола постави нов световен рекорд за икономичност, ето колко "харчи" на 100 км ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/kola-postavi-nov-svetoven-rekord-za-ikonomichnost-eto-kolko-harchi-na-100-km-video Auto.blitz.bg
Кола постави нов световен рекорд за икономичност, ето колко "харчи" на 100 км ВИДЕО

Хибридът Toyota Prius влезе в Книгата на рекордите на Гинес заради своята икономичност. Хечбекът изминава повече от 5000 км със среден разход на гориво от 2,5 л/100 км. Това се съобщава на официалния сайт на японския автомобилен производител.

Рекордьорът е американецът Уейн Хердес. Карайки Toyota Prius от пето поколение с 2,0-литрова хибридна система със 194 конски сили, той преминава от източното до западното крайбрежие на Съединените щати.

Новата Toyota Prius стартира от кметството на Ню Йорк и завършва пътешествието си близо до кметството на Лос Анджелис. Общо колата е изминала 5168 км.

Мъж реши да измами служители на автокъща, но ето какво се случи ВИДЕО

Средният разход от 2,5 литра на 100 км е абсолютен рекорд сред серийните автомобили. Предишното постижение беше малко под 4 л/100 км. С един резервоар Toyota Prius изминава почти 1700 км. Прави впечатление, че заявеният разход на хибрида е 4,1 л/100 км в смесен цикъл.

За да постави рекорда, Уейн Гердес прекарал дълго време в разработването на маршрут, който да способства максимално за икономията на гориво.

Изненада: Най-грозният автомобил бе продаден за първи път от много години СНИМКИ

Въпреки това, на него му се наложило да се изкачи до надморска височина от 2100 м в Скалистите планини, да се бори с ветровете на брега на Мексиканския залив и да преодолее пустинята Мохаве при температури над 40 градуса по Целзий.

Горещи

Коментирай
1 Коментара
MarioX
преди 4 дни

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк---- https://do.my/texx

Откажи