Кой и защо създаде тази кола чудовище ВИДЕО

  • 04.04.2022 7:55 /
  • 3121 /
  • 0
Кой и защо създаде тази кола чудовище ВИДЕО

Един от най-странните и нестандартни автомобили на света има уникална конструкция и външен вид. Да се обясни, защо колата изглежда точно така, не е трудно: клиентът, който я е поръчал, е била компанията Friendly Robotics, произвеждаща роботизирани косачки на трева. Тоест, това е мащабно копие (3 към 1) на продукцията на компанията.  

Така Friendly Robotics е искала да привлече вниманието към своите автоматични косачки на трева. Но именно този екземпляр (управляван от човек) не е дело на компанията, а фирмата Cummfy Banana. 

Управляваната "косачка робот" е снабдена с три седалки на един ред. Това са спортни кошове, стоящи по подобие на креслата в McLaren F1. Двигателят е взет от джип. Става дума за 8-цилиндров V- образен бензинов мотор от Land Rover, предаващ мощността си чрез 4-степенна механична скоростна кутия от VW Type 2. 

За да се придаде на автомобила форма на косачка-робот, от тръби е било заварено уникално шаси, а каросерията е била направена от стъклени влакна, които са били предоставени от самия клиент  - компанията Friendly Robotics.

Днес Friendly Robotics се нарича Robomow и продължава да продава косачки роботи. 

КОМЕНТИРАЙ