Хит в мрежата: Пожарникари изгасиха радикално горяща спортна кола BMW (СНИМКИ)

  • 28.03.2019 9:50 /
  • 8942 /
  • 2
Хит в мрежата: Пожарникари изгасиха радикално горяща спортна кола BMW (СНИМКИ)

Един от проблемите на електромобилите е сложността на гасенето им при инцидент. Тук традиционните средства за борба са безсилни, защото колата може да гори още един ден. Единственият изход е да се изразходват около 11-12 000 литра вода за гасене на пламъка и наблюдение на машината. Но не всички пожарникари харесват това, затова едни от тях са решили да „оптимизират“ малко този процес. Получило се е доста радикално.

В една от градовете в Холандия се е запалил хибриден BMW i8. За да потушат пожара, огнеборците прибегнали до необичаен метод. Решението може да не е най-доброто от гледна точка на собственика на автомобила, но както показва опитът е 100% ефективно.

Гори Tesla Model S! Колко тона вода трябват, за да бъде угасена (СНИМКИ/ВИДЕО)

От информацията, съдържаща се в съобщението на страницата на пожарната служба във Facebook, става ясно, че хибридният спортен автомобил започва да гори в помещенията на автокъща. Пожарникарите изкарват машината от сградата и я пускат в контейнер за отпадъци, превърнат във „вана“ с вода.

В мрежата показаха защо никога не трябва да паркирате до пожарен кран (СНИМКИ)

Защо пожарникарите прибягват до такъв радикален начин за гасене? Защото електромобилите (и хибридите) горят по различен начин от обикновените автомобили с двигатели с вътрешно горене, и следователно обичайните начини за гасене не работят. Това се дължи на химическите процеси, протичащи в литиево-йонните акумулатори. За да потушите пламъците в електрическа кола ще имате нужда от много вода - много повече, отколкото е необходимо, за да напълните контейнер например, както е в случая.

Да се ​​надяваме, че някой ще измисли по-малко радикален метод за гасене на електромобили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Език мой,враг мой
    29.03.2019 17:12
    Блиц,какво значи радикално горяща кола? Големи сте смешници!
  • Език мой,враг мой
    29.03.2019 17:12
    Блиц,какво значи радикално горяща кола? Големи сте смешници!