Избраха най-добрите коли за жени за 2022 година СНИМКИ

  • 18.02.2022 9:50 /
  • 4028 /
  • 0
Избраха най-добрите коли за жени за 2022 година СНИМКИ

54 журналистки от 40 държави избраха най-добрите автомобили за тази година според множество параметри и собствените си впечатления от тестово шофиране.

Всеки финалист на конкурса „Световна женска кола на годината 2022“ (Women's World Car of the Year) превъзхожда съперниците си по отношение на безопасността, удоволствието от шофирането, комфорта и технологиите, дизайна и съотношението цена-качество, както и по отношение на енергийната ефективност и по-малкото въздействие върху околната среда.

Журито е проучило 65 нови модела, пуснати на пазара през 2021 г., и е определило победителите в шест категории. Абсолютният победител ще бъде обявен на 8 март.

Три от шестте номинации са присъдени на електрически автомобили. Кросоувърът Ford Mustang Mach-E в категорията "Голям автомобил".

BMW iX в категорията "Голям всъдеход".

И електрическият седан Audi e-Tron GT като най-добър високопроизводителен модел.

Нова класация на най-надеждните коли до 3 години: Лидерът е изненадващ

Освен това едно от местата е за електрическия Jeep Wrangler 4xe, който победи конкурентите си в категорията на автомобилите със задвижване на четирите колела и пикапите.

Китайците избраха автомобил на годината СНИМКИ

Останалите две титли за 2022 г. - "Градски автомобил" и "Семеен кросоувър" - бяха присъдени съответно на Peugeot 308 и Kia Sportage. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ