Инцидент: Tesla Model S на автопилот се вряза в полицейска кола СНИМКИ

  • 28.08.2020 9:20 /
  • 2948 /
  • 1
Инцидент: Tesla Model S на автопилот се вряза в полицейска кола СНИМКИ

Поредното произшествие с движеща се Tesla Model S на автопилот е станало на път в окръг Наш, щата Северна Каролина. За да мине времето, докато шофира, водачът гледал филм на своя смартфон, като поверил напълно на автопилота да управлява електрическия автомобил.

Увлечен от гледането, Девайндър Голи не забелязал как се врязва в полицейска кола, стояща на пътя. Служителите на реда били спрели, за да помогнат на пътния патрул да регистрира предишно ПТП. Сблъсъкът бил толкова силен, че полицейската кола ударила патрулната кола. При инцидента двамата служители на реда паднали на земята.

Съобщава се, че водачът е обвинен в нарушение на правилата за движение. В съответствие с тях, виждайки превозно средство отстрани на пътя, той е трябвало да се премести в друга лента.

Нагледно: Показаха на ВИДЕО как работи най-новия автопилот на Tesla

Както е отбелязано, Model S използва първата версия на автопилота, която не е обновявана от известно време. Но това не може да бъде оправдание за водача. Tesla постоянно напомня на собствениците на своите електрически автомобили да контролират работата на системата и, ако е необходимо, да поемат управлението.

Този инцидент напомня на първата фатална катастрофа с Tesla. Тогава в салона на Model S е намерен лаптоп, на който шофьорът гледал филм по време на инцидента. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • А бе
    28.08.2020 14:56
    За чий чеп ми е тоя автопилот като ще трябва непрекъснато да го контролирам ? Май само да го платя?