Ford електрифицира една емблематична марка с представянето на изцяло новия електрически Explorer, проектиран и произведен в Европа

  • 22.03.2023 10:53 /
  • 334 /
  • 0
Ford електрифицира една емблематична марка с представянето на изцяло новия електрически Explorer, проектиран и произведен в Европа
  • Новият кросоувър Explorer дава началото на нова вълна от смели, отличителни електрически превозни средства, които са вдъхновени от американските корени на Ford и са предназначени за Европа

  • Изцяло електрическият Explorer предлага изключително дигитално изживяване с напълно оборудвана информационно-развлекателна система, 15-инчов подвижен екран, интеграция на безжични приложения и усъвършенствана система за подпомагане на водача

  • Подготвен за приключения, мястото за съхранение в салона на Explorer е просторно, разполага с персонално отделение за вещи и 17-литрова централна конзола, която позволява съхранение на големи предмети, като например лаптоп

  • Explorer ще се справи с пътуванията по пътищата, като се зарежда от 10 до 80 процента за 25 минути.1 Опциите за допълнителен комфорт варират от асистент при смяна на лентата до седалка с масаж за водача

  • От днес клиентите могат да се насладят на виртуални тестови шофирания на електрическия Explorer в редица вълнуващи условия за шофиране от своя настолен компютър или мобилно устройство

Ford показа новия изцяло електрически Explorer - дързък нов електрически автомобил, който съчетава немско инженерство с поразителен американски стил.

Explorer е първият от поредицата иновативни нови електрически автомобили на Ford и проправя пътя за цялостно преоткриване на марката в Европа. Кросоувърът от среден клас разполага с пет места на два реда и е напълно оборудван, за да се впуснат семействата по пътя на приключенията.

Проектиран и произведен в Германия, изцяло електрическият Explorer предлага изключително дигитално изживяване, като помага на водачите и пътниците да бъдат свързани с интернет и да се чувстват комфортно в движение. Оборудването включва голям подвижен сензорен екран SYNC Move2 и информационно-развлекателна система с аудио, съобразена с интериора, безжична интеграция на приложения и усъвършенствана технология за подпомагане на водача.3

Подготвеният за приключения дизайн и обемът на багажника от около 470 литра в конфигурация с пет места правят най-новия електрически автомобил на Ford идеален за опознаване на града и други места. Конзолата с обем 17 литра между водача и пътника на предната седалка може да побере 15-инчов лаптоп, а в комбинация с личното отделение за вещи и наличното свободно пространство в багажника, изцяло електрическият Explorer на Ford поставя нов стандарт.

Футуристичният външен дизайн е съчетан с ултрамодерен интериор с първокласни материали и оборудване, като изваяни спортни седалки и усъвършенстван озвучителен панел, които са по-типични за революционни концепции, отколкото за семейни автомобили. Всичко това се съчетава с възможността за бързо зареждане от 10 до 80% само за 25 минути1 и достъп до 500 000 места за зареждане в цяла Европа до края на следващата година.

"Explorer е пионер на нова порода вълнуващи електрически автомобили с марката Ford. Стъпил на американските ни корени, но произведен в Кьолн за нашите клиенти в Европа, той е готов за големи приключения и напълно зареден с всичко, от което нашите клиенти ще се нуждаят за ежедневните си пътувания", каза Мартин Сандер, генерален мениджър на Ford Model e в Европа.

Стилен, интелигентен и готов за пътуване

В челните редици на електрическите автомобили на Ford, новият изцяло електрически Explorer е първият електрически автомобил на компанията, който се произвежда мащабно в новия център за електрически автомобили на Ford в Кьолн Германия. Ford в Европа се ангажира да предложи изцяло електрическо портфолио от пътнически автомобили до 2030 г. Аеродинамичният екстериор пресъздава характера и самоуверения стил на емблематичния американски SUV на Ford за новата електрическа ера, дефиниран и от смелия дизайн със "защитен панел" вместо традиционната радиаторна решетка.

Информационно-развлекателната система SYNC Move2 на Explorer не само поддържа пътниците свързани с интернет, но и разполага с подвижен 15-инчов сензорен екран, който може плавно да се плъзга нагоре и надолу според нуждите на водача и прикрива място за съхранение на вещи. Отделение за два големи смартфона и безжично зарядно устройство4 са част от стандартното оборудване, а SYNC Move осигурява безжична съвместимост с Android Auto и Apple CarPlay.5

Зареждането може да бъде бързо и лесно, независимо дали пътувате или сте у дома. Explorer може да ви помогне да намерите най-удобните места за спиране по пътя. Зареждането вкъщи може да се планира, за да се използва по-евтина електроенергия, когато има такава и да се осигури пълна батерия и предварително затоплена кабина чрез предварително стартиране.

Explorer се предлага във варианти със задвижване на задните колела и със задвижване на всички колела, като разполага с множество удобства, за да гарантира, че водачите и пътниците пристигайки ще бъдат толкова свежи и готови за път, колкото и когато са тръгнали. Повишаващите комфорта стандартни спецификации включват отопляеми предни седалки и волан, масажираща седалка за водача и климатична инсталация, която позволява на водача и пътника в предната част на автомобила да избират сами температурата. Дори достъпът до автомобила е улеснен с безключово отваряне и е налична врата на багажното отделение с функция "свободни ръце", което означава, че собствениците могат да получат достъп до багажника, когато ръцете им са заети, с помощта на просто движение с крак под задната броня.

Усъвършенстваните системи за помощ на водача включват, за първи път при Ford в Европа, асистент при смяна на лентата3 за плавна и безопасна смяна на лентите с натискане на индикаторен бутон и Clear Exit Assist3, който предупреждава за приближаващи велосипедисти преди отваряне на вратите в оживени градски центрове.

Истинско приключение

За да демонстрира възможностите на Explorer, Ford си партнира с влиятелната приключенка Лекси Алфорд - позната на милиони като Lexie Limitless и е най-младият човек, посетил всички страни в света - за глобална експедиция с новия изцяло електрически Explorer. Вдъхновена от изследователката Алоха Уандървел, която преди 100 години поставя рекорд с финансирано от Ford околосветско пътешествие с Model T, Лекси ще води нова околосветска експедиция, която ще започне по-късно тази година.

От днес клиентите могат да се насладят и на виртуални тестови пътувания с електрическия Explorer в различни условия за безстрашно шофиране от своя настолен компютър или мобилно устройство.

Новият изцяло електрически Explorer може да бъде поръчан по-късно тази година в две версии с високо ниво на оборудване - Explorer и Explorer Premium, а цената му се очаква да бъде под 45 000 евро.6 Резервациите вече са достъпни на официалните уебсайтове на Ford в цяла Европа.

# # #

1 Време за зареждане въз основа на компютърни инженерни симулации на производителя. Скоростта на зареждане намалява, когато батерията достигне пълен капацитет. Вашите резултати могат да варират в зависимост от периода на зареждане и състоянието на батерията.

2 Не шофирайте, когато сте разсеяни или използвате преносими устройства. Когато е възможно, използвайте системи с гласово управление. Някои функции могат да бъдат недостъпни, докато автомобилът е в режим на движение. Не всички функции са съвместими с всички телефони.

3 Системите за подпомагане на водача са допълнителни и не заместват вниманието, преценката и необходимостта на водача да контролира превозното средство. Те не заместват безопасното шофиране. Вижте ръководството на собственика за подробности и предупреждения.

4 Възможно е безжичното зареждане да не е съвместимо с всички мобилни телефони.

5 Изисква телефон с активна услуга за пренос на данни и съвместим софтуер. SYNC Move не контролира продукти на трети страни по време на употреба. Третите страни носят пълна отговорност за съответната си функционалност.

6 Ориентировъчна цена с ДДС - окончателната цена ще бъде потвърдена по-късно през 2023 г.

Информацията за данните в това прес съобщение отразява предварителни спецификации и е вярна към момента на отпечатване. Въпреки това политиката на Ford е насочена към непрекъснато подобряване на продуктите. Запазва се правото да се променят тези данни по всяко време.

Официално хомологираният пробег ще бъде публикуван в непосредствена близост до датата на продажба.

КОМЕНТИРАЙ