Фатален инцидент с Tesla погуби една от най-влиятелните дами в света СНИМКИ

  • 15.03.2024 11:50 /
  • 46594 /
  • 0
Фатален инцидент с Tesla погуби една от най-влиятелните дами в света СНИМКИ

Ръководителката на корабната компания Foremost Group и една от най-влиятелните жени на планетата, 50-годишната Анджела Чао е загинала в ранчо в Тексас, след като колата й е паднала в езеро, съобщава Wall Street Journal.

Жената е починала на 11 февруари, но едва сега се съобщават подробности за фаталния инцидент. Изявлението на семейството непосредствено след смъртта на Чао не предоставя подробности за нейната смърт, а властите в окръг Бланко, Тексас, не предоставят допълнителна информация, позовавайки се на текущото разследване.

Wall Street Journal обаче, позовавайки се на документи, получени от службите за спешна помощ, публикува подробности за трагедията.

Според съобщения в медиите, в началото на февруари загиналата е поканила приятелите си в ранчото си в Тексас, за да отпразнуват китайската Нова година. На 11 февруари, късно вечерта, Чао решава да отиде с кола от къщата за гости до нейната, за да не се налага да ходи в студената нощ - пътуването отнема 4 минути с кола.

За целта жената използвала джип Tesla Model X. Няколко минути след това Анджела се обадила на приятелите си и казала в паника, че случайно е дала автомобила на заден ход, вместо да се движи напред. В резултат на това колата преминала през насип, преобърнала се и паднала във водоем, намиращ се в ранчото.

Няма да повярвате какво се случи при тази брутална катастрофа ВИДЕО

През следващите няколко часа нейните приятели, след това управителят на ранчото и съпругата му, а след това парамедици, пожарникари и помощници на шерифа се втурнали към мястото и се опитвали да счупят прозорци, да намерят авариен люк или друг начин да измъкнат Чао от колата. В крайна сметка те успяли. Жената обаче прекарала твърде дълго във водата и лекарите не успели да я съживят.

Експерти, изучаващи всички обстоятелства на смъртта на Чао, казват, че шофьорите имат около минута, за да излязат от колата, която е във водата. Когато в колите е имало повече ръчна механика, водачът е можел да отвори прозорец, за да излезе, въпреки че това все пак изисква умствена яснота, често неуловима при спешни случаи.

В по-новите автомобили като Tesla Model X водачът може да има няколко секунди, за да натисне бутон, за да свали прозореца, преди нивото на водата да се покачи твърде високо. След това единственият начин за спасяване е да счупите стъклото. Обаче да се разруши многослойното закалено стъкло, използвано в Tesla, е практически невъзможно.

Стрелба с пистолет и пушка по Tesla Cybertruck, ето какви са пораженията ВИДЕО

Анджела Чао е американска бизнесдама, която бе главен изпълнителен директор на Foremost Group. Тя е от китайско-американски произход и е родена в Сиосет, Ню Йорк през март 1973 г.

В един момент от кариерата си тя е била член на борда на Bank of China, заместник-председател на Китайския съвет за външна търговия и директор на China State Shipbuilding Corporation.

Жената беше и член на Съвета за външни отношения. Освен това Чао беше един от основателите на Азиатско-американската фондация и съпредседател на нейния комитет по образование. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ