Фатален инцидент: Автомобил падна от третия етаж на сграда ВИДЕО

  • 25.06.2022 11:50 /
  • 7876 /
  • 0
Фатален инцидент: Автомобил падна от третия етаж на сграда ВИДЕО

Двама души са загинали при падането на електрически автомобил на китайската компания Nio от третия етаж на централната им офис сграда в Шанхай.

При катастрофата са загинали един член на персонала и човек от партньорска компания, съобщава "Би Би Си".

Хората, които са загинали, са се намирали в превозното средство, когато то е паднало от сградата.Nio заявява, че незабавно е започнала разследване на инцидента в сътрудничество с държавни служители.

Зоната на третия етаж, откъдето е паднал автомобилът, е описвана като шоурум и място за тестване.

"Нашата компания си сътрудничи с отдела за обществена сигурност, за да започне разследване и анализ на причината за инцидента. Въз основа на анализа на ситуацията на мястото на инцидента можем първоначално да потвърдим, че става въпрос за произшествие ", се казва в изявление на компанията.

"Чувстваме се много тъжни от това произшествие и бихме искали да изразим най-дълбоките си съболезнования на нашия колега и партньор служител, които загубиха живота си. Създаден е екип, който да окаже помощ на семействата", се допълва в съобщението.

Вижте как не трябва да се шофира на плажа ВИДЕО

Nio е в челните редици на стремежа на Китай да доминира в производството на електрически превозни средства. Фирмата залага много на сменяемите батерии в своите автомобили като начин да преодолее опасенията на клиентите за честото зареждане.

Компанията е съперник на базирания в САЩ производител на електромобили Tesla на мултимилиардера Елон Мъск, който има голям производствен завод в Шанхай. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ