Евтиният кросоувър на Volkswagen е разсекретен преди премиерата СНИМКИ

  • 18.06.2021 8:50 /
  • 1894 /
  • 0
Евтиният кросоувър на Volkswagen е разсекретен преди премиерата СНИМКИ

Volkswagen отново e извел на пътни тестове европейската версия на представения миналата година бюджетен кросоувър Nivus. В Европа крос-купето ще се нарича Taigo. Ако се съди по шпионските снимки, публикувани в мрежата, автомобилът е почти готов, за да застане на конвейера.

На фотографиите оцветеният в червено прототип с немски регистрационен номер е напълно лишен от камуфлаж и е оборудван със серийна оптика. Тестовото оборудване на колелата и допълнителното измервателно устройство с антена на покрива са доказателство, че това е изпитателен автомобил.

Германската марка показа за първи път скици на VW Taigo през март тази година. На тях кросоувърът в модификацията R-design изглежда по-агресивен. На дизайнерските скици на автомобила имаше големи вентилационни отвори в предната броня и LED лента, която се отклонява от двете страни от логото на марката в центъра на радиаторната решетка.

В прототипа на снимката тези елементи изглеждат по-скромни, въпреки че все още не сме виждали бъдещия сериен Volkswagen Taigo.

Volkswagen показа най-мощния си електрически автомобил СНИМКИ

Все още няма техническа информация за новото европейско крос-купе. Бразилският му "брат" Volkswagen Nivus е оборудван с 1,0-литров турбодвигател с мощност 128 к.с. и шестстепенна автоматична трансмисия.

Volkswagen си спретна голяма гавра с японска автокомпания ВИДЕО

Очаква се новият Volkswagen Taigo да разполага с двигателна гама, състояща се от няколко икономични TSI двигателя. Агрегатите ще бъдат съчетани с нови варианти на скоростна кутия. Цените не са известни, но Nivus ще струва поне 14 000 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Скици

 

КОМЕНТИРАЙ