Евтин мини градски електромобил със соларни панели излиза на пазара ВИДЕО

  • 21.05.2022 9:50 /
  • 52254 /
  • 1
Евтин мини градски електромобил със соларни панели излиза на пазара ВИДЕО

Холандската стартъп компания Squad Mobility започна дейноста си през 2019 г., когато двама бивши колеги от Lightyear решават, че усилията им ще бъдат по-добре изразходвани за създаването на соларно електрическо превозно средство, което обикновените хора биха могли да си позволят доста по-лесно в сравнение с всяка другакола.

По това време компанията пускаше само рендери и обещания, но в понеделник за първи път разкри завършения си Squad car.



Автомобилът се е развил забележимо, като все още поддържа целта на Squad да предложи малък, прост и достъпен градски автомобил със слънчево подпомагано електрическо задвижване, пише auto-press.

Дизайнът на Squad е придобил по-изправена стойка и опционални врати. Видимата рамка е скромно преоразмерена, като е добавено щедро остъкляване.

И предният, и задният край са по-развити, а фаровете потъват в предната част, вместо да изпъкват и са свързани помежду си чрез лента. Ъгловатите арки са контрастни, а отпред има и подкалници.

Вътре Squad е прост, но функционален, превозва двама души, обезопасени с триточкови предпазни колани. Малкото ниско табло, което отделя пътниците от голямото предно стъкло, предлага място за съхранение на дребни вещи и за работна станция за лаптоп за пътника.

Има също така две поставки за чаши, а Squad Mobility показва, че една от тях се използва и за държане на преносим Bluetooth високоговорител.

Squad разполага с 68 литра място за съхранение зад седалките, което се разширява до 243 литра при сгъната седалка за пътника.

Ето какво трябва да знаем за електромобилите

В крайна сметка, колата на Squad все още прилича повече на количка за голф, отколкото на модерен автомобил с две врати, като помещава двама души в компактна кабина, поддържана от тръбно-алуминиева клетка.

Плановете предвиждат машинката да бъде хомологирана в категорията европейска лека електрическа четириколка L6e, а дизайнът включва предни и задни конструкции за предпазване от удар.

Вратите могат да бъдат закрепени като опция по време на покупката или по-късно когато настъпи есента и собственикът осъзнава, че неплащане за вратите на колата е било късогледство.



Двата 2-кВт задни мотора на Squad го задвижват до максимална скорост от 45 км/ч. Литиево-йонните батерии осигуряват пробегдо 100 км, а преносимият им дизайн в стил куфар е насочен към лесната им подмяна за допълнителен обхват.

Автомобилът е проектиран да удължава пробега си с до 20 км по време на европейски летен ден единствено чрез слънчевите панели, интегрирани в покрива.

Това са 10-те електромобила с най-дълъг пробег след зареждане СНИМКИ

Squad смята, че машината отговоря на нуждите за градски пътувания, а тези, които се нуждаят от повече пробег, могат лесно да извадят батерията и да я заредят чрез стандартен 220-волтов контакт.

Squad е с размери 2 х 1,2 х 1,6 метра. Той има диаметър на пълен завой от 6 м и е лесен за паркиране в тесни пространства , където шофьорите на стандартни автомобили не биха посмели да опитат. Squad казва, че три от неговите машинки лесно се побират на едно място за паркиране.

Squad дебютира в понеделник на тазседмичното шоу за електрически превозни средства за зареждаеми автомобили в Амстердам.

Цените за предварителна поръчка се покачиха скромно от първоначалната базова цена от 5750 евро за 2019 г. на все още достъпните 6250 евро преди данъците за основното изпълнение и 9300 евро за най-доброто оборудване.

Squad предлага предварителни поръчки с нулево плащане за заинтересовани купувачи извън Европа, но все още не е решил на кои световни пазари ще се разшири.

В допълнение към частните потребители от Squad вярват, че автомобилите им ще са оптимизирани за споделяне на флоти. Squad Mobility Squad планира да започне производството през 2023 г., като първоначалните доставки ще отидат за вътрешния пазар в Холандия, преди да се придвижат на изток и юг в Европа.

Също така се планира да се предлага лизинг и/или абонамент с целева лизингова цена от около 100 евро на месец и за оператори за споделяне на автомобили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • PaulaFox
    21.05.2022 18:01
    ❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062