Ето кой е най-ефективният сериен електрически автомобил в света СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/eto-koy-e-nay-efektivniyat-serien-elektricheski-avtomobil-v-sveta-snimki Auto.blitz.bg
Ето кой е най-ефективният сериен електрически автомобил в света СНИМКИ

Американският производител на луксозни електромобили Lucid обяви, че версията 2025 година на модела Air Pure е най-ефективната серийна кола в света, като предлага възможност за изминаването на 5 мили (8 километра) с 1 kWh енергия.

"Напредъците, които въведохме в гамата на Lucid Air за 2025 допълнително затвърждават нашата лидерска позиция", коментира Питър Роулисън, изпълнителен директор на Lucid, цитиран от "Ауто прес".

"Lucid Air е истинско въплъщение на нашия безмилостен подход към оптимизацията, позволявайки на Air Pure да използва по-малко електрическа енергия от всяко друго превозно средство за което и да било пътуване от А до Б".



От Lucid акцентират върху факта, че електромобилът им е първи по рода си, който е достигнал границата от 5 мили за 1 kWh, и че е в състояние да предложи свободен пробег от 420 мили (672 километра) от интегрираната си батерия, която е с капацитет от 84 kW

Как "хърватския Илон Мъск" направи революция при електромобилите СНИМКИ



За постигането на новите рекордни показатели, Air Pure 2025 разчита и на нова високоефективна термопомпа, както и на подобрената изчислителна мощ на интегрираната си бордова система.

За сбогом: Suzuki Jimny получи стилна финална версия СНИМКИ



Lucid Air Pure 2025 вече е наличен за поръчка, като цената му е определена на 69 900 щатски долара.

 

Горещи

Коментирай