Експерти посочиха кои са най-технологичните автомобилни марки

  • 28.08.2022 9:50 /
  • 2106 /
  • 0
Експерти посочиха кои са най-технологичните автомобилни марки

Агенцията JD Power публикува класацията Tech Experience Index Study (TXI) 2022, която показва нивото на технологично усъвършенстване на автомобилните компании. Тя се изчислява въз основа на оценка на 35 различни технологии, използвани в автомобилите.

Корейският Genesis оглави рейтинга за 2022 г. с 643 от 1000 възможни точки, изпреварвайки значително втория Cadillac (584 точки). Следват Mercedes-Benz, Hyundai и Volvo. А японските Honda и Mazda са в края на класацията.

Въпреки това си струва да се отбележи, че Tesla води в неофициалната класация - тя можеше да получи 681 точки, но тази марка беше изключена от рейтинга, тъй като не отговаря на изискванията на JD Power (по-специално не предоставя информация за клиентите). От класацията е изключен и производителят на електрически автомобили Polestar, който получи 601 точки.

Разсекретиха спортния кросоувър на Hyundai за $15 000 преди премиерата СНИМКИ

"Пробивът на високотехнологични компании като Tesla и Polestar допълнително подчертава необходимостта от иновации. Това е важно и защото технологиите в новите автомобили са основната причина за покупка. Когато технологията е ефективно приложена в даден автомобил, тя оказва положително влияние върху решението на собственика да купи друг автомобил, оборудван със същата технология", заявиха от JD Power.

Например технологията за цифров ключ на смартфона, която позволява отваряне и стартиране на автомобила с помощта на устройство, получи много положителни отзиви от водачите. Повечето собственици, които я използват сега, искат да видят подобно решение в новия си автомобил.

Блогърката Суперкар Блонди тества възродената култова кола DeLorean ВИДЕО

JD Power изтъкна и някои отделни технологии. Например Cadillac Escalade и Subaru Ascent спечелиха наградата за огледала за обратно виждане с камери в премиум и масовия пазарен сегмент в категорията "Удобство".

В категорията "Нова автоматизация" Lexus IS беше награден за системата за предупреждение за сблъсък на кръстовище, а Mitsubishi Outlander - за автоматичното аварийно спиране при движение на заден ход. BMW X3 пък спечели наградата за най-добър цифров ключ, базиран на смартфон.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ