Блогърката Суперкар Блонди тества възродената култова кола DeLorean ВИДЕО

  • 27.08.2022 11:50 /
  • 5842 /
  • 0
Блогърката Суперкар Блонди тества възродената култова кола DeLorean ВИДЕО

Легендарният автомобил, станал прочут от филмовата трилогия "Завръщане в бъдещето", се завръща. След 40-годишно прекъсване е създадена предсерийна версия на електрическия автомобил DeLorean Alpha 5, а известната американска блогърка Supercar Blondie е получила възможност да го огледа внимателно.

Ако има нещо, с което познатият ни от трилогията DeLorean DMC се отличава на пътя, това е неговият футуристичен дизайн. Възроденият модел също изглежда футуристично и едновременно с това разпознаваемо. 

"Това не е просто концептуален автомобил. Той е близо до реализацията и е планиран за производство до 2024 г.", отбелязва Supercar Blondie.

Блогърката Суперкар Блонди се качи на кола за $4,5 млн и изживя голям шок ВИДЕО

Tesla и Lucid вече говорят за сегмента на електрическите GT от висок клас, но изисканият външен вид на Alpha 5 е достатъчен, за да го открои.

Част от някогашния му чар са емблематичните врати тип "крила на чайка". Те се отварят автоматично нагоре, след като собственикът прокара пръст по панела на вратата. Друга разлика е дизайнът на покрива, който постепенно се стеснява. DeLorean го нарича плазмена опашка.

"Това е изцяло електрически DeLorean с максимална скорост от около 249 км/ч и ускорение от 0 до 100 за малко над 3 секунди", казва Суперкар Блонди.

Ето какво представлява редкият пикап Toyota SR-5 от "Завръщане в бъдещето" СНИМКИ

Alpha 5 ще се предлага с гривна. Тя ще може да събира данни за сърдечния ритъм и температурата, както и да изпраща съобщения до водача, който седи в автомобила. Освен това автомобилът ще може да импортира контакти и да ги прехвърля на екрана на автомобила. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ