BMW показа електрическия кросоувър от новото семейство Neue Klasse ВИДЕО

  • 22.03.2024 10:50 /
  • 3880 /
  • 0
BMW показа електрическия кросоувър от новото семейство Neue Klasse ВИДЕО

Нов електрически кросоувър заменя настоящото BMW iX3 и е въплъщение на новата архитектура на електромобилите от следващото поколение от BMW. Новият автомобил ще започне да се произвежда в завод в Унгария през 2025 г.

Миналата година на световната автомобилна общност беше показан новият електрически Neue Klasse Sedan, а сега към гамата се присъединява кросоувър с допълнителна абревиатура X. Тези модели представляват плановете на BMW и първите глобални стъпки в изпълнението на намерението му да стане изключително производител на електромобили.

При първи поглед върху новия кросоувър Neue Klasse X веднага се забелязва, че за разлика от много съвременни BMW, кросоувърът има големи фарове и тясна решетка на радиатора.

Външният вид на автомобила донякъде напомня на старото BMW New Class купе от 1965 г. и истинските фенове на марката определено ще забележат тази прилика. Автомобилният производител не предостави данни за точните габаритни размери на кросоувъра, но визуално Neue Klasse X донякъде напомня на iX3.

Задната част на новия кросоувър напомня на моделите X5 и XM, но в същото време изглежда уникална. Автомобилният производител казва, че кросоувърът е оборудван с нов тип задвижване и управление на шасито, благодарение на напълно нов софтуер, разработен от инженерите на BMW Group.

Представиха най-евтиния нов Duster, вижте как изглежда и какво оборудване има СНИМКИ

„В BMW на бъдещето работят четири напълно нови идеи: високопроизводителни компютри, които интелигентно комбинират това, което преди е работило отделно. Ние разработихме първата идея на 100 процента сами.

- В бъдеще ще комбинираме четири важни устройства на управлението в един високопроизводителен компютър. Резултатът: повече динамика, повече прецизност, повече ефективност и още повече удоволствие от шофирането,” казва ръководителят на отдела по развитие Франк Вебер.

Vision Neue Klasse X разполага с шесто поколение технология BMW eDrive, която осигурява 30% по-голям пробег, както и нови кръгли литиево-йонни батерийни клетки. В сравнение с предишните клетки, те имат по-висока обемна енергийна плътност от повече от 20 процента. В комбинация с 800-волтова система те могат да ускорят скоростта на зареждане с 30 процента.

В салона на BMW Vision New Class X централният дисплей е интегриран в приборния панел, за да предложи на водача и пътника оптимален достъп до всички функции на информационно-развлекателната система. Автомобилът е оборудван и с прожекционен дисплей, който показва цялата необходима информация по цялата ширина на предното стъкло.

Показаха най-бързия Mercedes S-Class в историята, ето каква е цената му ВИДЕО

От BMW уточняват, че първият изцяло нов електрически автомобил, базиран на новата архитектура, ще влезе в серийно производство в завода в Дебрецен (Унгария) през втората половина на 2025 г. Седанът ще се появи през 2026 г. Общо шест нови модела са планирани да бъдат пуснати на три континента.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ