Блогър разби автомобил, за да тества нова функция на iPhone ВИДЕО

  • 30.09.2022 11:50 /
  • 2894 /
  • 0
Блогър разби автомобил, за да тества нова функция на iPhone ВИДЕО

В името на популярността блогърите правят някои много странни и понякога напълно нелепи неща. Например блогърът TechRax от YouTube е разбил кола Mercury Grand Marquis, докато тествал нова функция в iPhone 14.

Става дума за способността на новото поколение смартфони да се обаждат сами на спасителните служби, ако автомобилът е попаднал в произшествие.

За целта мъжът отишъл на сметище извън града, където имало няколко каросерии от стари автомобили. Той решава да тества новата опция на iPhone като се блъска в тях.

За да не се излага на опасност, блогърът оборудва автомобила с функция за дистанционно управление и закрепва телефона на облегалката на шофьорската седалка.

Запечатаха на ВИДЕО как Ferrari изгоря като факла на пътя

Първият опит е извършен при ниска скорост. Устройството разпознава сблъсъка, но с малко закъснение, и след това започва броене на времето, за да се обади на службите за помощ.

Вторият опит е с по-висока скорост. От удара се задействат всички въздушни възглавници в автомобила и блогърът не успява да стигне бързо до телефона. Поради това не е известно дали изпитваната функция се е задействала незабавно или със закъснение.

Но когато става възможно устройството да бъде извадено от автомобила, се вижда, че има броене, което е спряно от мъжа.

Вълнуващо: Volkswagen показа как ще изглежда пътуването с кола в бъдещето ИЗОБРАЖЕНИЯ

Заключението е, че функцията за откриване на сблъсък Crash Detection на iPhone 14 работи безупречно, което всъщност можеше да се очаква. В същото време, обаче, автомобилът Mercury Grand Marquis се налага да бъде ремонтиран. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ