Автомобилите, които никога няма да бъдат СНИМКИ

  • 07.01.2020 8:00 /
  • 1890 /
  • 0
Автомобилите, които никога няма да бъдат СНИМКИ

С какво са толкова привлекателни лудите графични изработки, които нямат никакво отношение към заобикалящата ни действителност? Всичките те изглеждат доста реално. 

През изминалата година жанрът фотошоп-тунинг се изкачи на ново ниво: той премина от плоскостта на монитора в реалния свят, когато повелителят на фотошопа Хайзал Салим напусна студиото Electronic Arts, където работеше върху Need for Speed, и основа собственото си ателие Live To Offend.

В днешната подборка, естествено, има негови работи, както и на любимия на всички художник Райън Приск.  

Средномоторен Martin. Автор — Rain Prisk

Ако известните коли бяха средномоторни 

Повод за това даде Chevrolet Corvette, който в осмото си поколение все пак смени мястото на двигателя. А дизайнерът Райън Приск вече е "преформатирал" толкова много коли, че са достатъчни за цяла колекция.  

Втората страст на дизайнера е да преработва купета в спортни комбита. 

Техниката на пикапа 

Фотошоп тунингът вдъхна нов живот и в такъв скучен жанр като пикапите. Първоначално дизайнерите са започнали да визуализират популярни модели с товаропътническа каросерия. Интересно е да се види какъв пикап би се получил от Лада XRay, Мерцедес А-Класа или, извинете, от Rolls-Royce Ghost.

Автор — Rain Prisk

Има обаче и друго направление. Някои илюстратори са взели вече съществуващи модели на пикапи и са направили с тях онова, което не е трябвало да се прави. Впрочем, във фотошопа думата "не може" не съществува. И сега има цяла галерия пикапи, които едва ли могат да бъдат използвани еднозначно.  

Ето го и знаменитият Хайзал Салим (Khyzyl Saleem)

Всъдеходи без просвет 

Не бива да се използват по предназначение и кросоувърите, попаднали в тази колекция. Те просто са престанали да бъдат автомобили с повишена проходимост.  Също така са станали и малко по-широки от улицата. 

Автор на този свръхширок и свръхнисък Discovery Sport е Brad Builds

Малолитражките отвръщат на удара  

Да си представим екстремен тунинг на скъпите кросоувъри като Lamborghini Urus или BMW X6 ние все пак можем, но ще започне ли някой да влаха средства в радикалната модификация на малките и бавни "народни колички"? Както изглежда, тези проекти винаги ще си останат от другата страна на екрана -  Mini, Fiat 500 и дори Hyundai Solaris.

Работата се нарича Fiat Seicento Hill Climb, автор — Hugo Silva

Да си спомним за 90-е 

Друга обширна тема е тунингът на колите от 90-те години на миналия век. Повечето автори на тези работи в онези години са били малки деца. Любовта им в стил "въпреки всичко няма да го изоставя, защото е добър" се вижда във всяко едно изображение.  

Speedhunters Volvo 940 — Need for Speed tribute. Автор — още един признат майстор Al Yasid Oozeear

Безпощадно ретро  

Тук нашата история прави неочакван обрат. От 90-те ние попадаме в непонятно безвремие. Всички обичаме класическите автомобили, дори и сравнително младите. 

Но има хора, които въобще не приемат съвременния дизайн. Един от тях е Дейвид Обендорфер, промишлен дизайнер от Будапеща, създава своите версии на новите автомобили в стила, който ние бихме нарекли Неоретро или Винтидж модерн, а може би и Съвременна класика. 

David Obendorfer — BMW CS Vintage Concept

Парад на колите на Батман 

Не бихме се огорчили, ако Обендорфер намери на таланта си нова употреба. Например, като дизайнерите на следващите кадри, които в свободното си време рисуват колите на човека прилеп. 

Автор — Dalex Smith

Това е Supra? 

Батмобилът е доста тясна тема, но дава безкраен простор за творчество. Например, като Tesla Cybertruck или… естествено, Toyota Supra. Някои модификации на последния автомобил са доста остроумни.  

Автор — Rain Prisk

Bentley, каквото не го познаваме 

Ние със сигурност ще се учудим, ако ръцете на повелителите на графиката не бяха стигнали до истинския разкош. Най-засегнат от това е кросоувъра Bentayga.

Автор — Sugar Chow

Rolls-Royce е голямата работа

Ако има нещо в автомобилния свят, което да е по-скъпо или разкошно от Bentley, то това е Rolls-Royce.А ако има нещо в света на виртуалния тунинг нещо по-нелепо, отколкото тунинг на Bentley, това е тунинг на Rolls-Royce. 

Автор — Khyzyl Saleem.  

Представителни седани за бягство от съдбата 

За десерт представителни седани, които са избрали другия живот. Виждали ли сте нещо по-екстремно?  

Автор — Sugar Chow

КОМЕНТИРАЙ