Класация посочи най-добрите кросоувъри през 2024 година

  • 07.05.2024 8:10 /
  • 11905 /
  • 0
Класация посочи най-добрите кросоувъри през 2024 година

Кросоувърите са универсални автомобили, които станаха масови едва през последните години. Тези вдъхновени от SUV модели са идеалният избор, ако търсите надеждност, комфорт и качество.

На автомобилния пазар има много комбита за офроуд, но не всички от тях са въплъщение на идеалното съотношение цена-качество.

Затова експертите решоха да съставят класация на най-добрите кросоувъри за шофьори, търсещи комбинация от по-голяма практичност и ниски експлоатационни разходи.

Субару Крострек

Subaru Crosstrek е кръстоска между хечбек и пълноправен SUV. Crosstrek има задвижване на всички колела и повишен просвет като стандарт, което го прави изненадващо способен в селски райони и предизвикателни условия. Широка гама от технологии идва стандартно, включително технологията за безопасност EyeSight на Subaru.

Kia XCeed

Kia XCeed е модел, който предлага едновременно и качество, и практичност. Интериорният дизайн на XCeed обаче може да изглежда малко остарял за взискателните ентусиасти на футуристичния дизайн в сравнение с най-новите модели на марката като Niro. Kia XCeed се предлага стандартно с информационно-развлекателна система с Apple Carplay и Android Auto, круиз контрол и камера за паркиране. Колата разполага с просторен 426-литров багажник.

Форд Фокус Актив

Издържайки на конкуренцията на SUV, Ford Focus е олицетворение на традиция и практичност. Ако не можете да изберете между семеен хечбек и един от многото SUV автомобили на марката като Ford Puma или Kuga, Focus Active е компромис. В допълнение към някои промени във външния стил, Ford Focus Active включва актуализирани компоненти на окачването, които подобряват управлението му при лоши пътни настилки и условия извън пътя.

Хонда Джаз Кросстар

Honda Jazz предлага впечатляваща ефективност и пъргавина, но не е най-вълнуващото супермини. Това е мястото, където Jazz Crosstar се появява на сцената със своя модерен дизайн и надеждно оборудване. Jazz Crosstar се задвижва от 1,5-литров e:HEV хибриден задвижващ механизъм.

Dacia Sandero Stepway

Това не е пълноценно 4x4 като Dacia Duster, но Dacia Sandero Stepway има същото ниво на надеждност и комфорт като своя брат SUV. Базиран на стандартното Sandero (което от своя страна е в основата на предишното поколение Renault Clio), Sandero Stepway е доста пъргав за шофиране, въпреки че понякога може да използва малко повече мощност.

Смарт #3

Smart #3 е вторият модел в пълен размер, който се появява след драматичното рестартиране на марката. Този изцяло електрически кросоувър може да измине над 300 километра с едно зареждане. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,7 секунди благодарение на двумоторния си силов агрегат с мощност 422 к.с.

Шкода Камик

Skoda отдавна има репутация на доставчик на отлични семейни автомобили и експертите препоръчват да проверите Kamiq. Този кросоувър е доста малък на външен вид, но е проектиран с такова умение и качество, за да осигури максимална практичност. Мощността идва от 1-литров или 1,5-литров бензинов двигател и двата са сравнително пестеливи с официалните данни за комбинирана икономия на WLTP. В колата има достатъчно място и за петима пътници, а 400-литровият багажник е полезен за семейни пътувания.

КОМЕНТИРАЙ