От Skoda разкриха как ще изглежда Enyaq RS Race ВИДЕО

  • 08.05.2024 9:10 /
  • 2926 /
  • 0
От Skoda разкриха как ще изглежда Enyaq RS Race ВИДЕО

 Skoda Auto разпространи първите изображения, видео и информация на най-новата си концептуална разработка- Enyaq RS Race.

От Skoda Auto споделят, че с Enyaq RS Race компанията демонстрира за пореден път отдадеността си към развитието и популяризирането на екологичната отговорност в моторните спортове и добавя "още едно емоционално измерение на марката".

"Устойчивостта е крайъгълен камък на стратегията на Skoda Motorsport", казва Михал Храбанек, директор на състезателното подразделение на Skoda. "Още през 2021 година се впуснахме в царството на електрическите рали автомобили със Skoda Fabia RE-X1.

Познанията и експертизата, които придобихме от нея, са включени в уникалната нова Skoda Enyaq RS Race. Този завладяващ автомобил доказва, че моторните спортове, които са дълбоко вградени в ДНК-то на Skoda, не само засилват емоционалното въздействие на марката, но също така допринасят с ценен опит и технологии за предстоящите серийни модели на Skoda".Enyaq RS Race е разработен на базата на Enyaq Coupe RS и има за цел да даде допълнителна реална информация на екипа на марката, която както казват от компанията няма да бъде оставена на ниво дизайн и технологична разработка.

"Това ще бъде истински автомобил", казват от SKODA Auto.

КОМЕНТИРАЙ