Автомобилен зодиак: Какъв шофьор сте според зодията

  • 07.03.2022 9:03 /
  • 22636 /
  • 0
Автомобилен зодиак: Какъв шофьор сте според зодията

Овен

Ярост на пътя

Овенът като шофьор може да бъде описан само с три думи: ярост на пътя. Планетата на Овен е Марс, богът на войната, импулсивен и упорит. Те биха били перфектни състезатели. Но в нормален ден трябва да положат усилия, за да запазят контрол и да помнят, че са само участници, а не командват епична битка. Другите ги смятат за агресивни, нетолерантни и избухливи. Според данни на застрахователите това е третата най-опасна зодия на пътя. Овните обикновено подават газ, докато другият шофьор се опитва да ги задмине на магистралата. Още един забавен факт: те най-често дават прякор на колите си. Това са и хората, които постоянно забравят да заключат превозното си средство.

Телец

Чакането ги изнервя

Обикновено са спокойни и методични, но техният инат лесно може да се превърне в състезание при шофирането, когато някой им отнеме предимството. Телците са много предпазливи за собствеността си, а това включва и мястото им в платното за движение. За щастие, те биха предпочели да оставят колата си непокътната, отколкото да рискуват  катастрофа. Обикновено отстъпват, но не спират да се оплакват за това цял ден. Обичат да използват клаксона, но не и по предназначение. Не са особено търпеливи на пътя, а чакането ги изнервя. Проблемът на Телците е в тяхното упорство и често имат желание да минат на червено. Ако катастрофират - винаги другият е виновен – дори да не е така.

Близнаци

Агресивни, но безопасни

На Близнаците животът им се върти около движението в обществото и оценката на настроенията и нагласите на другите хора. Същото може да се каже и за шофирането: те са претоварени умствено с хиляди задачи, експертно се адаптират към промените в трафика и реагират бързо, когато се случи нещо непредвидено. Истината е, че Близнаците са сред най-добрите шофьори. Причината е тъкмо в способността им да вършат много неща едновременно. Характерно за тях е, че както менят настроенията си, така и лентите на пътя. Извиват се като змия между колите. Използват всяко свободно място, за да се „шмугнат“. Стилът им по-скоро може да се определи като агресивен, но не застрашаващ.

Рак

Твърде внимателни

Въпреки че обичат рисковете, те имат силно развито чувство за самосъхранение. Това ги прави една от най-надеждните зодии на пътя. Предпазливите и леко параноични раци са страхотни водачи. Понякога са твърде внимателни, така че бавният шофьор пред вас, който се нуждае от 100 години, за да завие и подлудява всички, може би е Рак, който просто иска да се прибере в безопасност у дома. С всичката си внимателност и отговорност, ракът е способен да се вбеси, ако някой го пререди на светофара и да тръгне да го гони. Спазват правилата за движение и са внимателни при шофиране. Разбира се, дълбоко в себе си понякога искат да бъдат Шумахер, но рядко си позволят рискови маневри.

Лъв

Майсторско шофиране

Лъвовете всъщност не споделят пътя с други шофьори, те някак си повече предполагат, че всички останали трябва да бъдат техният кралски ескорт. „Вижте всички тези коли около мен и всички вървят в една и съща посока… това трябва да е парад в моя чест“. За щастие, техният благ и великодушен начин на шофиране все пак оставя достатъчно място за маневриране на другите водачи по пътя. Опитват се да надминат останалите във всичко, затова се отличават с майсторската си способност да управляват кола. И често, чувствайки се като асове по този въпрос, те не възприемат адекватно стила на шофиране на другите. От Лъвовете можете да чуете силни викове като "Не виждаш ли къде караш?!" 

Дева

Педанти на пътя

Техният обсесивно-компулсивен афинитет към правилата и реда понякога е напрягащ и прекален, но е добра черта, която трябва да притежавате на пътя. Оплакват се много от другите шофьори. Те са перфекционисти и винаги забелязват грешките на другите. Но тяхната превъзходна съвестност и прецизност им дават право на възражение. Ако трябва да бъдат описани с две думи, това са - педанти на пътя. Представителите на този знак ще спазват правилата за движение дори на пустинен остров! Девите са онези, които никога не спорят с катаджия, дори да е пиян. Самите те са винаги трезвени, с очила, за да виждат по-добре. Дават предимство на пешеходците и не набиват рязко спирачки.

Везни

Уравновесени мечтатели

Представителите на този знак може да изглеждат лекомислени и несериозни, но способността им да предвиждат действията на другите и да усещат енергията им идват от полза по време на шофиране. Везните усещат проблемите преди да са се случили и знаят как да избегнат хаоса. Смята се, че това са най-уравновесените хора. Имат само една малка слабост - когато пътуват нощем, са склонни да се отдават на мечтите си. В такива ситуации Везните се държат произволно, което може да доведе до инциденти. Астролозите ги съветват да са по-отговорни  по време на шофиране и да не пренебрегват правилата на движение. Най-често им се случва да катастрофират по тесен междуградски път.

Скорпион

Решителни и уверени

С вроденото си чувство за драма и желание да контролират всичко, те са един от онези шофьори, които искате да бъдат спрени от полицията... когато направят нещо нередно. Когато Скорпионът иска да бъде в началото на линията, те не се свенят в усилията си да постигнат това, но рядко стигат до там, че да застрашат някого. Наричайте ги както искате, но няма нищо лошо в това да сте уверен и решителен шофьор. Много дисциплинирани на пътя, в трудни ситуации реагират бързо, което ги спасява от инциденти. Ако обаче някой дръзне да наруши правата им на пътя, Скорпионите няма да го пуснат толкова лесно. Ако ги изпреварят, те рязко натискат газта, за да бъдат отново най-напред.

Стрелец

Разсеяни и консервативни

Според астролозите най-често именно Стрелците са виновници за пътнотранспортни произшествия. Факт е, че те са склонни към необмислени действия и рискове. Стрелецът трябва да бъде по-фокусиран върху пътя и да не извършва никакви ненужни действия по време на шофиране. Консервативен водач, който се нервира колкото от задръстването по пътищата, толкова и от другите шофьори. Имат един проблем – не забелязват червения светофар. Стрелците шофьори се хранят, пият и пеят зад волана. Когато не говорят по телефона. Откъм псувни и бибипкания от останалите водачи са първенци. Често се взират в облаците, в стикера на бронята на предната кола, в красивата градинка…

Козирог

Практични и реалисти

Търпението, ефективността и способността да планират напред ги прави най-добрите водачи на зодиака. Представителите на този знак не са склонни към превишена скорост и необмислени изпреварвания. Винаги са практични и реалисти, те са тези, които ще ви предупредят да намерите трезвен шофьор още преди началото на купона. Карат големи коли и не шофират бързо, не защото не им харесва, а защото мислят за фиша, който трябва да платят, ако ги хванат. Те са най-добрите навигатори, който бихте могли да имате. Вярват, че катастрофите не ги засягат, защото са перфектните шофьори. Никога не забравят кога е дошло време да минат на технически преглед или да сменят маслото.

Водолей

Винаги са прави

Преди всичко те са иновативни личности и индивидуалисти. Водолеите създават свои собствени правила. Те с удоволствие ще следват чуждите закони, стига да служат на тяхната цел. Когато никой не гледа, Водолеят не вижда причина да не кара в обратната посока или да игнорира червеното. Хей, никой не е пострадал, какъв е проблемът? Превръщат се в маниакални типове, ако някой им пресече пътя или ги изпревари. Те никога не признават грешките си при шофиране и нарушенията на пътя. Това са шофьори, които винаги са прави. Астролозите ги  съветват да преразгледат възгледите си за начина на шофиране, иначе всичко може да завърши със загуба на книжката или голяма глоба.

Риби

Витаещи в облаците

Рибите живеят в емоционален свят на въображението през повечето време. Това не означава, че не могат да се концентрират върху шофирането, но не могат да не реагират емоционално, така че лесно се разстройват от малките неща. Те не са склонни да се карат с други водачи, но им е трудно да забележат пътните знаци, когато очите им постоянно са пълни със сълзи. Благодарение на интуицията си, те често избягват задръстванията и предотвратяват неприятните инциденти. Единственият недостатък на Рибите е, че те често са разсеяни и мечтателни по време на шофиране. Много са меланхолични и витаещи в облаците. Те най-често се сдобиват с актове за каране в нетрезво състояние.

Източник: Труд бг

КОМЕНТИРАЙ