Audi показва в Шанхай колата, която няма нужда от шофьор (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 17.04.2019 9:00 /
  • 678 /
  • 0
Audi показва в Шанхай колата, която няма нужда от шофьор (СНИМКИ/ВИДЕО)

По време на автомобилното изложение в Шанхай тази седмица Audi ще представи концепцията си за градска мобилност от ново поколение в лицето на малкия и доста елегантен AI:Me автомобил.
 
Въпреки че все още не знаем някои ключови характеристики за автономната кола, като например колко точно ще издържа батерията й, в съобщения и снимки за пресата Audi разкрива доста интересни страни на возилото. 

AI:Me разполага с мощност от 125 киловата, което се равнява на около 168 коня - това определено е доста мощ за подобен градски прототип.

Автомобилите на следващото поколение: 5 удивителни технологии (СНИМКИ)
 
В същото време целият дизайн на колата гравитира около удобството и усещането за комфорт, пространство и лекота.

Купето е украсено с дървени детайли, а многото прозорци и бръшлянът по тавана придават чувство за неприкосновен контакт с природата и външната среда.
 

Колата разполага с автономни системи, които обаче са ограничени до определени типове трафик, съответстващи на градските условия.

Audi разработи уникална система за движение в градски условия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Интересното за AI:Me е, че Audi предвижда специална VR система за забавление, чрез която ще можем да сърфираме в интернет или да провеждаме видео разговори, докато колата сама навигира през задръстванията. 

Воланът се прибира, когато автономният режим е деактивиран, и на негово място се появява малка дървена масичка, също като в самолет.

Audi в Женева постави ударението върху еко автомобилите (СНИМКИ/ВИДЕО)

Непосредствено под предния прозорец, по цялата дължина на таблото е разположен голям OLED екран, който може да бъде управляван чрез гласови команди, движения на очите на шофьора и тъч сензори в дръжките на вратите. 
 
Това е третият автономен модел на Audi, а още тази есен ще станем свидетели и на четвърти интелигентен прототип, съобщават от CNET./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ