Американци показаха най-мощния автомобил в света СНИМКИ

  • 30.05.2021 9:50 /
  • 6224 /
  • 0
Американци показаха най-мощния автомобил в света СНИМКИ

Американската хиперкола SSC Tuatara е получила нова модификация Striker. Тя е предназначен за пистата, като създателите планират да счупят с нея рекорда за обиколка на Нюрбургринг.

Версията Striker се различава от обичайната Tuatara с нов обвес и активно антикрило. Аеродинамичният пакет е увеличил притискащата сила до 500 кг при 260 км / ч.

Двигателят в SSC Tuatara Striker не е пипан - той е оборудван със стандартен 5,9-литров V8 туин-турбо с мощност от 1750 к.с. от. Ако това не е достатъчно, то има версията Agressor, усилена до 2200 к.с. - това е най-мощният сериен автомобил в света.

Макар че е анонсиран като сериен, от автомобила ще бъдат пуснати само 10 Agressor и 100 Striker. Между другото, Agressor е чисто пистов и не може да се използва по обществени пътища.

Защо е опасно да се постави по-мощен акумулатор в колата

Междувременно стандартният SSC Tuatara все пак ще се опита да ускори до 500 км / ч. Припомняме, че официалният му рекорд е 455,2 км / ч.

Също така неотдавна рекордния суперавтомобил попадна в нелеп инцидент - силен вятър го бутна от машината, която го трапспортираше за авто шоу и сега ще му отнеме няколко седмици, за да бъде възстановен. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ