Вижте ръчното сглобяване на най-мощния двигател на Ford ВИДЕО

  • 26.09.2019 10:50 /
  • 6123 /
  • 0
Вижте ръчното сглобяване на най-мощния двигател на Ford ВИДЕО

Двигателят, който ще получи Ford Mustang Shelby GT500, официално е обявен за най-мощния двигател на компанията, от тези които някога са били поставяни на пътни автомобили. 5.2-литровият V8 развива 760 к.с. и 847 Нм въртящ момент и позволява на купето, например, да ускори до 100 мили в час (161 км / ч) и след това да спре напълно само за 10,6 секунди.

Сглобяването на всеки двигател се контролира от един човек, придружаващ мотора през целия процес. Той удостоверява също така отговорността си за производството с табелка с подпис, която се закрепва към двигателя. Целият процес отнема 210 минути и в него участват не само старши майстор и специалисти по конкретни операции, но и компютри.

Представиха най-мощната и най-скъпа суперкола Ford в историята (СНИМКИ)

Въпреки факта, че сглобяването се извършва главно ръчно, всички етапи на производството на двигателя се контролират с помощта на компютри и лазерни скенери. От Ford твърдят, че по този начин заводът гарантира надеждността на двигателя и съответствието на неговите характеристики със заявените и декларирани.

Разбиха нов и стар Ford Fiesta в челен сблъсък, вижте нагледно сравнение на безопасността (ВИДЕО)

Заслужава да се отбележи, че Shelby Mustang GT500, освен най-мощния двигател, е получил и най-големите спирачки от тези, които се инсталират на американските автомобили. Предните спирачни дискове на GT500 са с диаметър 420 мм и са с 20% по-голяма площ от тези, поставени на Shelby GT350.

Продажбите на изумителния Mustang в Съединените щати ще започнат през есента на цена от 73 995 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ