В новия SUV на Citroen комфортното возене отново е на висота (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 31.12.2018 9:00 /
  • 3871 /
  • 0
 В новия SUV на Citroen комфортното возене отново е на висота (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всичко тече, всичко се променя, включително традиционната моделна гама на Citroen. На мястото на комфортните лимузини като флагман на марката в бъдеще време се очертава новият SUV автомобил C5 Aircross.

Той комбинира традиционното за френския производител приятно пътуване с модерен дизайн, практичност и най-актуални технологии за безопасност и свързаност. В изключително конкурентния сегмент на средноразмерните SUV-ове Citroen показва как автомобилът може да изглежда добре, без да излъчва агресия.

Със своите плавно преливащи форми и мускулест силует C5 Aircross има солидно присъствие и вдъхва доверие, като в същото време се вписва перфектно в градската среда. Допълнителен визуален чар добавят контрастният покрив и многобройните възможности за дизайнерска персонализация на автомобила според вкуса на собственика.

При обща дължина 4,50 м конструкторите са успели да създадат просторна кабина, оформена като луксозна ложа с комфортни индивидуални кресла на първия и втория ред. Предните седалки предлагат масажна функция, а задните са еднакво широки и удобни, като се настройват индивидуално по дължина и наклон на облегалките. Belle Epoque 1908 ретро-стерео уредба , USB, CD, MP3 26.12.2018 г. 

Това решение осигурява гъвкавост на интериора и вариативност на багажния обем. В зависимост от положението на седалките товарният отсек побира от 580 до 1630 л, което позволява превозването на много големи предмети. Вратата на багажника може да се поръча с електрическо отваряне и затваряне, включително със сензорно активиране. Във вратите на кабината са разположени големи и удобни джобове за вещи, а подлакътникът между седалките предлага охлаждаща функция и побира 1,5-литрови бутилки.

Дигитализираният кокпит поднася на водача информация чрез 12,3-инчов TFT екран на инструменталното табло. На централната конзола е разположен голям цветен тъчскрийн, от който се управляват медийните, навигационните, инфо-развлекателните и други функции на автомобила, както и климатичната система. Лесното свързване и използване на мобилни телефони е гарантирано чрез съвместимостта с платформите Apple CarPlay и Android Auto. Настройките на ходовата част и кормилната система са според традициите на Citroen за комфортно пътуване. 

Неравностите по шосетата и лошите настилки смущават в най-малка степен пасажерите. Това се дължи на иновативното окачване с хидравлични ограничители на амортисьорите и пружините – модерна интерпретация на знаменитото хидропневматично окачване на Citroen от миналото. Системата за сцепление Grip Control работи в отделни режими за различни настилки като пясък, кал и сняг, които се задават от водача.

Предлаганите бензинови и дизелови двигатели са от ново поколение, като разполагат с мощност 130 или 180 к.с. и са свързани с 8-степенна автоматична трансмисия. През 2020 г. ще бъде лансиран Plugin вариант със системна хибридна мощност 225 к.с. и пробег от 50 км в изцяло електрически режим.

 

КОМЕНТИРАЙ