В мрежата се чудят и маят колко виновници има в тази странна катастрофа ВИДЕО

  • 03.06.2021 9:20 /
  • 1981 /
  • 0
В мрежата се чудят и маят колко виновници има в тази странна катастрофа ВИДЕО

Този видеоклип, заснет в Китай, би могъл да бъде една от най-интересните задачи на изпита за шофьорска книжка, ако се съдържаха видеоклипове на реални ситуации на пътя, а не скицирани рисунки.

Кой от участниците в тази нелепа катастрофа наистина е нарушил правилата и кой просто е попаднал на грешното място в грешното време? Многобройни интернет експерти не са стигнали до консенсус по този въпрос.

Нека разгледаме по-отблизо видеото. И така, да започнем с шофьор №1 в сивия лек автомобил. Той смята да направи ляв завой на кръстовището или дори напълно да обърне, докато кара в крайната дясна лента. Изглежда, че не гледа в огледалото за обратно виждане, както и вероятно не мисли, че може да пречи на някого. Безусловно виновен в ситуацията.

Краш тест: Ето какво се случва в кола с багаж в салона при катастрофа ВИДЕО

Да преминем към шофьор номер 2 в белия микробус. Съдейки по начина, по който той се престроява от лявата в дясната лента и вече оттам елегантно завива наляво, може да се предположи, че той се опитва да обърне.

Той вижда маневрата на шофьор номер 1, но искрено вярва, че всичко по някакъв начин ще се получи от само себе си. Той вижда шофьор №3, каращ право напред с черен миниван, на когото трябва да отстъпи предимство, но не го прави. И той също е виновен.

Нова Toyota бе смачкана при катастрофа, но се случи нещо изумително (ВИДЕО)

Но виновен ли е водачът на черния миниван, който попада в инцидента половин секунда по-късно от останалите? Той шофира само по платното си и именно на него всички останали е трябвало да отстъпят предимство.

Но тук мненията на потребителите в интернет са разделени. Някои смятат, че тъй като шофьорът се е движил в своята лента и не е пречил на никого, той не е виновен по подразбиране. Други смятат, че той е имал достатъчно време да прецени ситуацията, да разбере какво смятат да предприемат останалите участници в движението и да натисне педала на спирачката малко по-рано.

А вие какво мислите?

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ