Така Ладата можеше да изглежда! Австрийци откраднаха руски дизайн и направиха суперкола (СНИМКИ)

  • 08.07.2018 12:30 /
  • 1465 /
  • 1
Така Ладата можеше да изглежда! Австрийци откраднаха руски дизайн и направиха суперкола (СНИМКИ)

Австрийската компания Milan Automotive разказа за своята ексклузивна суперкола Milan Red. Външният ѝ вид е създаден от руския дизайнер Дмитрий Лазарев. 

Първоначално бившият жител на Салават, а сега на Крим, е рисувал концепта на Lada Raven и, по според слуховете, дори е предлагал на руския автомобилен гигант да направи по неговите скици руска суперкола. Но АВТОВАЗ нямал нужда от суперавтомобил и така пет години проектът лежал на лавицата. 

През това време дизайнерът се преместил в Крим и започнал да работи за компанията "ПИК Вектор", която получила правата върху дизайна на  Lada Raven. Проектът хванал окото на авсрийския състезател Мартин Фукс, който мечтал да си създаде собствена суперкола. Затова той купил правата върху дизайна И така Ладата се превърнала в Milan Red. 

Почти всичките елементи на първоначалния образ на Lada Raven са запазени. Единственото, което се е променило, са табелчиците с надписите. 

Milan Red: е "консервативна суперкола", без модерни хирбидни или електрически технологии. Колата ще бъде снабдена с 6,2-литров двигател V8 с четири турбини. Моторът ще е на австрийската инженерингова компания AVL, която, всъщност, поддържа тясно сътрудничество с АВТОВАЗ. Мощността на силовия агрегат ще възлиза на 1325 конски сили, максималният въртящ момент ще е 1400 Нм. Роботизирана седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител ще предава мощността на задните колела.  

Автомобилът на практика изцяло ще бъде изработен от карбон. В резултат теглото му ще е само 1300 килограма.  

Създателите казват, че от 0 до 100 километра колата ще ускорява за 2,47 секунди (това е по-бързо от  Bigatti Veyron), до 200 км/ч — за 5,46 секунди, а 300 км/ч ще бъдат достигани за  9,98 секунди от момента на старта. Автомобилът ще е снабден с активен аеродинамичен пакет и окачване, което ще може да се променя в зависимост от терена между 90 и 135 мм.  

Фукс залага на богатите колекционери: Milan Automotive възнамерява да произведе само 99 суперколи, като цената на всяка ще започва от 2 милиона евро. От компанията твърдят, че вече са получили 18 поръчки.   

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • aasdsad
    31.07.2018 15:58
    asdada