Разбиха нов Lamborghini Urus за над 200 хил. евро (СНИМКИ)

  • 04.02.2019 11:50 /
  • 3151 /
  • 0
Разбиха нов Lamborghini Urus за над 200 хил. евро (СНИМКИ)

Не сме се и съмнявали, че най-бързият в света кросоувър Lamborghini все някога ще попадне в сводките с катастрофи и този ден настъпи. Най-тъжното е, че броят на тези коли по пътищата само през януари вече се е съкратил с два великолепни екземпляра.

И може би това не трябва да учудва никого, защото тази кола има под капака си 650 к. с. и това само по себе си е изискване към майсторското шофиране на тези коли - бижута. И, макар, собствениците на Lamborghini Urus би трябвало да знаят какви рискове поемат при управлението на най-бързия SUV, който работи в режим на "пълна газ", някои се отнасят към управлението на тази кола твърде лекомислено.

Именно това се е случило с един от собствениците на Urus в Дубай (ОАЕ). Той не успял да се справи с управлението на автомобила на висока скорост, ударил се в мантинела и се преобърнал върху капака на колата.

Вижте как девойка ефектно разби състезателно Lamborghini (ВИДЕО)

Макар и да няма точна информация за този инцидент, по предварителни данни хората, които са се намирали в колата, не са пострадали сериозно. Което, разбира се, не може да се каже за Ламборджинито с изкарани въздушни възглавници и на практика колата е била с размазана предница. След такова превъртане и сблъсък тази кола за над 200 хил. евро вероятно може да бъде отписана.

Макар, че не всички Lamborghini Urus след сериозни катастрофи отиват за скрап. Някои от собствениците на такива разбити бижута не се притесняват да ги предложат на търг. Например на търга Copart в САЩ през 2019 година се появи разбит "Урус", който е изминал едва 1210 км. Собственикът му дори не успял да се порадва на новата си машина, но пък за сметка на това е успял да размаже жестоко предната част. Предполага се, че автомобилът подлежи на възстановяване, независимо от разбитата му предница. Всъщност някои от ценителите на подобни коли изчакват те да бъдат продадени след катастрофа. Да намериш такъв автомобил може и за 115 000 долара.

Дръжте се здраво! Погледнете пътя през очите на шофьор, който кара бързо Lamborghini Huracan Spyder Performante (ВИДЕО)

И още една загуба на кола - красавица през януари. Това е фактически новият модел на купето с четири врати на Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic 4-Door, който катастрофира на 16 януари на една от улиците в Хага - Холандия. Мерцедесът бил ударен здраво в дърво едва пет дни след продажбата му.

Версията 63 S е най-мощната и бърза от линията AMG GT 4-Door - тя е оборудвана с 639 к.с. и ускорение до 100 км/ч за 3,2 сек. Предполага се, че аварията е свързана именно с тази мощност на Мерцедеса, струващ над 140 хил. евро. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ