Краш тест: Ето какво се случва в кола с багаж в салона при катастрофа ВИДЕО

  • 26.07.2020 9:20 /
  • 7070 /
  • 0
Краш тест: Ето какво се случва в кола с багаж в салона при катастрофа ВИДЕО

Който без да размисля особено поставя багаж или покупките от магазина в салона на автомобила, си създава голяма опасност. Незакрепените и лошо закрепените предмети във вътрешността на колата могат да причинят сериозни злополуки.

Краш тестовете на ADAC показват разликата между последствията от катастрофа със закрепени и незакрепени предмети в интериора на автомобила. И в двата случая за експериментите е използван Volkswagen Golf от по-старото поколение.

Експертите назоваха най-безопасната кола в историята на краш тестовете ВИДЕО

В първата симулирана ситуация натоварването е разпределено неравномерно и отсъстват защитните елементи за багажа като предпазна мрежа или капак на багажното отделение.

В случай на сблъсък отзад със скорост 45 км / ч, разхлабените и неправилно закрепени предмети се „изстрелват“ напред, предните седалки частично излизат, а водачът и пътникът са сериозно ранени.

Разбиха кола за $2 млн. в краш тест (ВИДЕО)

Във втората ситуация се възпроизвежда инцидент с правилно закрепен товар в салона. В този случай след удара нещата остават на местата си и нито водачът, нито пътникът са пострадали от багажа. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ