Мошеник измами и ограби храм и приют в името на мечтата да си купи Porsche

  • 31.10.2018 9:00 /
  • 2476 /
  • 0
Мошеник измами и ограби храм и приют в името на мечтата да си купи Porsche

Аферата на века, свързана с измами със земя, бе разкрита в Китай. Престъпникът обаче и до сега не е намерен. 

В Поднебесната се издирва мошеник, който измамил настоятел на храм в Шанхай, като му измъкнал близо 600 000 юана (около 85 000 долара). При това измамникът действал доста цинично. Разбирайки, че религиозната общност търси терен, на който да построи приют за бездомни животни, той се притекъл на помощ. 

Не минало много време и мошеникът представил на ръководството фалшив договор за аренда на участък от 40 хектара за срок от 35 години. Зелената територия, разположена до съседен град, е била достатъчно далеч от хора, но с добри транспортни комуникации. Тя се оказала идеален вариант за строителството на приюта. Само след три дни доверчивият настоятел превел на злосторника доста голяма сума - 800 000 юана (около 120 000 долара).

Какво обаче е било изумлението на членовете на религиозната общност, когато те разбрали, че всъщност участъкът е собственост на училище, площта му е в пъти по-малка, а и сумата на договора била доста по-малка - 200 000 юана. Солидната разлика мошеникът взел за себе си, а впоследствие си купил и чисто ново Porsche Cayenne.

 

КОМЕНТИРАЙ