Това е най-страхотният Mercedes 500 TE AMG в света и си търси нов собственик (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 10.02.2019 9:20 /
  • 9253 /
  • 1
Това е най-страхотният Mercedes 500 TE AMG в света и си търси нов собственик (СНИМКИ/ВИДЕО)

Mercedes 500 TE AMG ни връща към времето, когато знаменитото тунинг студио AMG бе малка независима фирма, която пускаше наистина изключителни модели.

Например, този черен Мерцедес е пуснат само в две бройки. Още два подобни варианта са създадени на базата на седан, както и един на купе. Възможно ли е да бъдат сравнявани тези модели с хилядите съвременни "конвейерни" Mercedes от AMG.

Даденият екземпляр, за който ви разказваме и който ще бъде продаден, е открит през 2013 г. от AMG ентусиаст от Калифорния. Предишният собственик не е знаел историята на колата, която все още не е известна, но този модел говори сам за себе си. Под предния капак на мерцедеса е 5-литров V8 M117 двигател, модифициран специално за поставяне в моторното отделение на W123.

Вижте най-изумителния тунинг на Mercedes S-Class за всички времена (СНИМКИ)

В допълнение, тази версия е оборудвана със специално алуминиево задно окачване, каросерия AMG, седалки Recaro с щампована дата 1979 г. с тапицерия, горна конзола с допълнителни сензори, които могат да бъдат намерени само в ранните версии на AMG модификациите.

Спортното купе на Mercedes-AMG GT с 4 врати беше представено в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Mercedes 500 TE AMG ще бъде продаден на търг в Sotheby's в рамките на априлското изложение Techno-Classica в гр. Есен, Германия. Предполага се, че за редкия автомобил ще бъдат платени от 60 000 до 70 000 евро, което не е чак толкова скъпо, като се има предвид изключителността на модела. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • 4EPA
    27.02.2019 11:34
    BASI KENEFA