Спортното купе на Mercedes-AMG GT с 4 врати беше представено в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 17.12.2018 11:25 /
  • 3398 /
  • 2
Спортното купе на Mercedes-AMG GT с 4 врати беше представено в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Новото спортно купе на Mercedes-AMG GT с 4 врати беше представено с грандиозен спектакъл от специални ефекти в столичния шоурум на „Силвър Стар” - официален дилър на Mercedes-Benz за България. Яростният рев на 4,0-литровия V8-цилиндров битурбо двигател се разнесе в залата и въодушеви гостите, които онемяха при вида на уникалното спортно купе.

Новият Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe съчетава уникален дизайн, високо ниво на комфорт и спортна динамика в атлетично оформление с четири врати.

Новият модел предлага динамично шофиране и спортни постижения на най-високо ниво с мощност от 585 к.с. за модела AMG GT 63 4Matic+ и 639 к.с. за AMG GT 63 S 4Matic+. Най-мощната версия S на модела разполага с чудовищен въртящ момент от 900 Нм и ускорява от 0 до 100 км/ч за феноменалните 3,2 секунди.

Максималната скорост е умопомрачаващите 315 км/ч. Стандартното оборудване включва бързо превключващата 9-степенна автоматична скоростна кутия AMG Speedshift MCT 9G, активно кормилно управление на задния мост и електронно управляван заден блокиращ диференциал. Благодарение на допълнителната програма за шофиране Race с режим Drift са възможни и екстремно спортни дрифтове.

Новият Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe смайва с мускулеста визия и могъщ външен вид, заоблена задна част и силно издадени встрани арки на колелата, подчертаващи  принадлежността към семейството на GT-моделите. Тесните LED задни светлини, мигачите с бягаща светлина, типичната линия на ръба на багажника и многостепенно изваждащият се заден спойлер събуждат емоции, които стават още по-интензивни с настъпване на газта на автомобила.

Интериорът на Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ показва впечатляващо иновативни контролни панели. Моделът е оборудван с осем дисплея с висока разделителна способност в централната конзола. Върху специалния волан AMG Performance са разположени специфични бутони за AMG с нова визия.

Спортните седалки AMG и новият стил на дисплея Supersport подчертават динамичния характер на купето с 4 врати. Многофункционалните светодиодни предни фарове, багажникът Easy-Pack, музикалната система Burmester и осветлението в 64 цвята засилват ежедневния комфорт. Новият Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+  вече е в шоурумите на „Силвър Стар” у нас и се предлага на цена от 336 911 лева с ДДС.

„С представянето на този модел хвърляме ръкавицата към нашите конкуренти”, каза в речта си генералният мениджър на „Силвър Стар” Ролф-Юрген Заерле. „За всички нас 2018 година беше много динамична и изпълнена с нови преживявания. Днешното представяне е един невероятен завършек на годината. Като една млада компания, само на година и осем месеца, ние можем да се похвалим с над 1200 продадени автомобила от цялата продуктова гама, а целта за 2019 година е да реализираме 1000 броя само в сегмента на леките автомобили”, сподели Ролф-Юрген Заерле.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • филанкиши
    17.12.2018 19:57
    Абе и старата Лада на комшията е със ЗАДНА предавка , затова не ми я хвали!
  • mutito
    17.12.2018 20:31
    Добре, че е мерника , иначе няма разлика от бмв, има много общо и с ауди , опел , дори и с тъпата шкода.