Продава се елегантният Cadillac на вокалиста на Metallica СНИМКИ

  • 06.09.2020 9:50 /
  • 3505 /
  • 0
Продава се елегантният Cadillac на вокалиста на Metallica СНИМКИ

Днес осъвременените ретро и класически автомобили вече се срещат по-често, като сред тях от време на време се появяват истински шедьоври, произведения на изкуството на изработване на каросерията, инженерството и стила. Cadillac Shangri-La е един от тях.

Уникалният роудстър е поставен на търг на онлайн аукциона Worldwide Auctioneers. Автомобилът е бил създаден от известния калифорнийски специалист Год Дор, водещ на шоуто Lords of the Car Hoards по канала Discovery, специално за вокалиста на Metallica Джеймс Хетфийлд.

Shangri-La започва живота си като Cadillac от 1936 година. В ателието RD Customs за него е изготвен чисто нов алуминиев корпус, подвижен метален покрив и е покрит с разкошен син цвят под няколко слоеве лак.

Оригиналното шаси на довоенната кола е заменено от рама Art Morrison с пружини на четирите колела и хидравлични дискови спирачки. Плавни крила в стил арт деко допълват стремителния профил и удължения капак.

Разкошният електрически кросоувър Cadillac Lyriq бе представен официално ВИДЕО

Shangri-La е спечелила престижната награда Charlie Hutton Paint Award за външен вид през 2018 г., съобщава аукционната къща.

Секси красавица помага за продажбата на разкошен Cadillac Coupe DeVille СНИМКИ

Интериорът е завършен в черна кожа с вложки от плат и е направен в минималистичен стил. Приборният панел, разположен в кръгъл корпус в центъра, е направен по поръчка специално за тази къстъм кола.

Под дългия капак е поставен достатъчно компактният V8 двигател с работен обем от 5,7 литра и мощност от 380 конски сили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 


 

КОМЕНТИРАЙ