Разкошният електрически кросоувър Cadillac Lyriq бе представен официално ВИДЕО

  • 16.08.2020 10:20 /
  • 5900 /
  • 0
Разкошният електрически кросоувър Cadillac Lyriq бе представен официално ВИДЕО

Автомобилната марка Cadillac, собственост на General Motors, представи първия си изцяло електрически кросоувър: премиум моделът Lyriq ще се появи на пазара в края на 2022 или началото на 2023 година.

Lyriq е разработен от нулата и показва как ще изглеждат всички бъдещи електрически автомобили на марката Cadillac. Той има дълго междуосие, 22-цолови колела и огромен 33-инчов дисплей почти по цялата ширина на предния панел. Запасът за пробег с едно зареждане е почти 500 километра.

В основата на електрическия кросоувър Cadillac е нова платформа, която GM разработи специално за EV. Неговата основна и най-важна характеристика са батериите Ultium. Те са инсталирани по специален начин, като се вземе предвид добре обмисленото разпределение на теглото, което позволява да се гарантира плавно каране и високо ниво на управляемост.

Освен това новите батерии се различават от предходните по химичен състав, а управляващата електроника е вградена в модулите на батериите. 

Секси красавица помага за продажбата на разкошен Cadillac Coupe DeVille СНИМКИ

Що се отнася до интериора, салонът ще разполага както вече споменахме с 33-инчов екран с висока плътност на пикселите и отлично цветопредаване, проекционен дисплей, състоящ се от два виртуални панела, акустика AKG Studio с 19 високоговорителя и интелигентна система за намаляване на шума.

Cadillac разсекрети изумителния си шестметров Escalade СНИМКИ

Също така новият кросоувър на Cadillac има пълноценен автопилот Super Cruise с функция за автоматична смяна на лентата и паркинг с дистанционно управление.

Новият Cadillac Lyriq ще бъде специален модел за производителя, тъй като му е отредена ролята на пионер в сегмента на новото поколение електромобили. С помощта на него производителят иска коренно да промени идеята за лукс. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ