Най-надеждните автомобили втора ръка

  • 22.07.2020 8:41 /
  • 5124 /
  • 0
Най-надеждните автомобили втора ръка

Надеждността на колата е относително понятие - някой пазят колата си и години наред нямат никакви проблеми с нея, докато други направо убиват автомобила си за няколко години. Специалисти направиха доклади за шестте най-безпроблемни автомобила на вторичния пазар.

6 ефективни съвета как да спестите гориво

Първата двойка са корейските седани Hyundai Elantra (Avante) и KIA Cerato. Въпреки скърцанията, които обикновено се появяват след 3-4 години експлоатация, те радват собствениците с липса на проблеми с ръжда, надеждни двигатели и здраво окачване.

Втората двойка са "японците" - седанът Mitsubishi Lancer X и кросоувърът Mitsubishi Outlander XL . И двата автомобила са много търсени на „второстепенните“ и нямат проблеми като такива. Слабостите на Lancer са на 1.5- и 1.6-литрови двигатели, а Outlander XL (до 2008 г.) започва с леки от 100-150 хиляди километра.

Полезна функция на жабката в колата, за която много водачи не знаят

Третата двойка е най-незабележима - Volkswagen Jetta Mk6 и Skoda Octavia A5 . Те значително развалиха репутацията си, но това не е причина за изхвърлянето им, казват експертите.

Въпреки това е по-добре да гледате тези автомобили с атмосферни 1.6 MPI двигатели и класически Aisin „автомати“. В идеалния случай тези автомобили нямат никакви проблеми до 200 000 километра. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ