Мъж си купи употребяван джип, но откри скривалище с пари в багажника и...

 • 22.05.2019 9:45 /
 • 28570 /
 • 11
Мъж си купи употребяван джип, но откри скривалище с пари в багажника и...

Куриозен и едновременно с това изключително необикновен случай на покупко-продажба на употребяван автомобил се разпространява в мрежата. Разказва го автоблогър с цел да чуе мнението на читателите, за да може и други, които изпаднат в подобна ситуация да знаят какво да направят. 

Ето какво разказва блогърът:

Мой приятел реши да си купи употребяван кросоувър или SUV. Продаде старата си кола, събра още малко пари, прерови куп обяви и си хареса Toyota Land cruiser 100. 

Шофьор разказа как е преборил автоапашите

Легендарна кола, много надеждна и все още актуална. След няколко огледа той се спря на един черен всъдеход, който за годините си изглеждаше повече от прилично. Имаше само един минус - бившият му собственик. Той беше от типичните представители на една особена класа - късо подстриган, с борческо телосложение.  

От друга страна документите и Тойотата бяха напълно изрядни и сделката се състоя. Доволният продавач се избави от стария си джип и отпраши на G-класа, моят приятел се сдоби с колата на мечтите си. 

Край на разбитите стъкла от крадци, ето как да ги надхитрите

Като цяло историята трябваше да завърши така, но се появи едно но.

Приятелят ми откара придобивката си в сервиз, където имаше познати, за да провери детайлно още веднъж всичко по колата. Тя наистина се оказа в перфектно техническо състояние, а освен това изскочи и приятен на пръв поглед сюрприз.

Каква точно е разликата между джип/SUV, кросоувър и RAV

Когато разглобиха багажника, за да сменят две тон колони с по-нови, приятелят ми забеляза зад свалените пластмасови панели някакъв пакет.

Измъкна го, отвори го, а вътре 3000 долара. Как се се оказали там тъмна Индия. Може би бившият собственик на колата да си ги е заделил за черни дни и да ги е забравил. А може би са мръсни пари от някоя криминална сделка. Много съмнителна работа. 

Шофьор измисли уникална защита от "паяка" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Така приятелят ми, вместо да се радва на находката, взе да си блъска главата какво да прави с тези пари.От една страна искаше да звънне и върне парите на мъжа, от който купи колата, но пък той може би не беше първият ѝ собственик. 

От друга страна никак не му се искаше да си присвои тези долари, защото кой знае какви мрачни истории може да стоят зад тях. 

10 неща, които да проверите при покупка на употребяван автомобил

Сега вече мисли дали да не разглоби колата изцяло. Притеснява се, че вътре в нея може да има още скривалища и то не с пари, а с дрога, например. 

Такава с две думи е тази нестандартна история с отворен финал. А вие как бихте постъпили, ако сте на мястото на моя приятел.../auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • opetkov
  22.05.2019 11:58
  Мизерна сума. Ако беше с още две нули отзад да се замисли човек.Най-добре си купи талончета и търкай. Поне откъдето дошло, там и отишло.
 • Йордан
  22.05.2019 12:05
  Измислена история...
 • Иван
  22.05.2019 12:52
  ДА ПРОВЕРИ ДВИГАТЕЛЯ ДА НЕ Е С ПРЕНАБИТИ НОМЕРА. КОЛАТА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛОБИ ЦЯЛАТА , ИЛИ ДА МИНЕ НА ПРОВЕРКА СЪС СПЕЦИАЛНО ОБУЧЕНО КУЧЕ ЗА ОТКРИВАНЕ НА НАРКОТИЦИ.
 • Време разделно
  22.05.2019 22:08
  Това не е пьрвата подобна история. Преди повече от20г. имаше подобен случай. А и там парите бяха повече. Лощото е вече сторено. Трябваше всички да си мьлчите, а приятелят ви да чака с години мьлчаливо собственика на тайника. Сега всеки идиот може да гп преследва. Да ви умра на "умниците'.
 • ДОКТОР
  22.05.2019 22:52
  БЛИЦ , СТИГА СТЕ СИ ЗАПЪЛВАЛИ ФОРУМА С ИЗМИСЛЕНИ СЮЖЕТИ !!!
 • sokrat
  23.05.2019 23:34
  Скучаеш ? Забавлявай се и ако имаш късмет може да спечелиш добра сума тази вечер https://bit.ly/2vGdh7g
 • Оги
  24.05.2019 7:15
  Аз също съм намирал швейцарски франкове под задната седалка но явно са били изпаднали.Е стигнаха за едно почерпване.
 • Хехе
  24.05.2019 11:16
  Измишльотина. Това е нато филма колеги шофьори с едни полски фиати. Даваха го 1990г сериалче забавно.
 • Киро хуя
  24.05.2019 11:17
  Аз си мисля, че кра чуна се пере в тясното дупенце
 • Тоя па...
  24.05.2019 11:24
  Гаси лампата и лягай! Утре си на училище!
 • аха
  24.05.2019 13:45
  А, ТОЙ ОЩЕ ЖИВ ЛИ Е.. КЪДЕ СЕ РАЗВИВА СЛУЧКАТА...