Километражът на кои коли втора ръка се превърта най-често и най-много

  • 16.05.2019 8:00 /
  • 8131 /
  • 1
Километражът на кои коли втора ръка се превърта най-често и най-много

Не е тайна, че голяма част от употребяваните автомобили, които са обявени за продажба са с върнати километражи. Изследване на руски специалисти потвърждава тенденцията, че колкото по-стар е един автомобил толкова по-често са неверни показанията на километража му.

При автомобили на възраст до една година процентът на екземпляри с върнат километраж е малък - само 3%. При тригодишните автомобили процентите вече са 11, а при 10-годишните употребявани коли на пазара всяка пета кола е с върнат километраж. При колите на възраст 15 години е всяка трета.

Как по 11 признака веднага да определим удряна ли е употребяваната кола, която сме харесали

При автомобилите, производство 2017-а този показател е средно 21 500 километра.
При тригодишните коли километражите се връщат със средно 40 000 километра.
При 10 - 15-годишните употребявани превозни средства, превъртането е със 70 000 - 80 000 км.

След кои думи на продавач на употребявана кола веднага трябва да си обирате крушите

Средно се получава връщане на километража с около 57 000 километра, което е приблизително тригодишна стандартна употреба. Има обаче и търговци на коли, които безпроблемно връщат километражите с по 200 000 - 300 000 километра.

Най-често това са по-нови коли, които са използвани на Запад като таксита. Според авторите на проучването, най-оптимални за покупка са автомобили на възраст до три години, защото цената им пада, а възможността пробегът им да е реален все още е висока.

3 признака, които издават веднага, че колата има голям пробег

В изследването руснаците посочват и автомобилите, на които най-често се връщат километражите. Според тях това са германски автомобили (Porsche 911, Mercedes-Benz GLA, Porsche Macan, BMW 4-Series и BMW X4), а тези, които по-рядко са с върнати километражи са от марките Fiat, Mazda, Mitsubishi, Chevrolet, Saab, Suzuki, Alfa Romeo, Renault и Ford. Шампиони по най-малко превъртени километражи са марките Mini, Bentley и Smart./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • reee32
    16.05.2019 11:49
    Късметът може да те избави от мизерията .Само за 40 минути на ден може да умножиш своите вложения със 120 % !https://bit.ly/2vGdh7g