Citroen DS21 Concorde от 1965 г. е великолепен, но струва ли си цената? СНИМКИ

  • 22.03.2020 10:20 /
  • 2344 /
  • 1
Citroen DS21 Concorde от 1965 г. е великолепен, но струва ли си цената? СНИМКИ

Особен Citroen DS21 Special от 1965 г. с тунинг от Henri Chapron в момента е поставен за продажба в Hyman.Ltd в Сейнт Луис, щата Мисури, за 189 500 долара.

Няколко години след като Citroen представи космическия DS на автомобилното изложение в Париж през 1955 г., Анри Шапрон е бил толкова очарован от видяното, че го е купил директно от завода и го превърнал в кабриолет.

От Citroen били впечатлени от преработения си DS до такава степен, че започнали да доставят машини за пренастройки в Chapron, които били предназначени за клиенти с индивидуални поръчки.

Сред творенията на Шапрон са купето с фиксирана горна част Dandy, четириместното купе Concorde, лимузина Majesty и кабриолетът Decapotable.

Citroen C3 е обновен и става още по-стилен и комфортен ВИДЕО

Превозното средство, което виждате, е един от 35-те модела купе DS21 Concorde, създадени от Chapron.

Citroen представи удивителен и много евтин електромобил ВИДЕО

Автомобилът е създаден за френския архитект Жан Лавай и е оборудван с всичко - от електрически прозорци до кожена тапицерия, допълнителна комбинация от прибори Jaeger, Radiomatic FM радио с автоматична антена Hirschmann, фарове за мъгла Marchal и колела Robergel. Цветовата гама на екстериора е Midnight Blue и Shell Grey.

Трансформацията е струвала на архитекта 8 000 долара, което днес е приблизително 65 516 долара. Въпреки че никъде не е посочено кога колата е попаднала в САЩ, то по-голямата част от живота си тя у прекарала във Франция. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • maripic
    23.04.2021 9:00
    Когато Citroen са правили автомобили ,BMW не са знаели какво са!!!