"Забравен" Mercedes постави нов рекорд за скорост за миниванове ВИДЕО

  • 30.08.2020 8:50 /
  • 1624 /
  • 0
"Забравен" Mercedes постави нов рекорд за скорост за миниванове ВИДЕО

Като участници в различни спортни съревнования сме свикнали да виждаме спортни автомобили, хиперколи и мощни седани. В същото време миниваните изобщо не се вписват в тази картина.

Автомобилният състезател и телевизионен водещ Таниер Фауст е показал, че този вид машини не бива да се подценяват. Особено ако си спомним за мощния миниван Mercedes R-класа, чието производство вече е спряно.

Тази година Фауст взе участие в състезанията Sandhills Open Road Challenge 1-Mile Shootout с минивана  Mercedes-AMG R63. Вярно е и че преди това автомобилът е модифициран, увеличавайки мощността на 6,2-литровия V8 двигател до 700 к.с.

ТОП 3 на най-надеждните употребявани миниванове СНИМКИ

Това е било постигнато чрез инсталиране на нагнетател (турбинен компресор) Stage 2 M156 от Weistec Engineering. Състезателят е ускорил минивана до 266,3 км/ч. Този показател е рекорден за тази категория автомобили.

Шофьор почупи новия си миниван веднага след като го подкара в автосалона ВИДЕО

Скоростта, макар и не много по-висока от стандартните 250 км / ч (електронно ограничена), е впечатляваща за миниван. Вероятно тунерите не са се ограничили до инсталирането само на един нагнетател. Може да се предположи, че моделът е модифициран по аналогия с друг тунингован R63, който бе продаден на търга Bring A Trailer по-рано тази година. Той включваше охладител, преработена изпускателна система, понижено окачване, спирачки Brembo и други. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ