Вижте бясна драг битка между най-мощните BMW-та ВИДЕО

  • 01.12.2022 12:50 /
  • 629 /
  • 0
Вижте бясна драг битка между най-мощните BMW-та ВИДЕО

Епохата, в която мощните автомобили се свързваха единствено с многолитровите бензинови турбодвигатели, вече е в миналото.

Съвременните технологии позволиха да се създадат електрически автомобили, които не оставят шанс на класическите двигатели с вътрешно горене, особено когато става въпрос за състезание по права линия.

Дори ако с електрически двигател е оборудван голям и тежък кросоувър като BMW iX M60, а турбодвигателят е в купето BMW M8 Competition. Тези два модела са станали участници в драг състезанието.

Почувствайте от първо лице как ускорява най-мощният Mercedes ВИДЕО

M8 Competition е оборудван с 4,4-литров V8 двигател с мощност 625 к.с. и 750 Nm, както и 8-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на всички колела. Автомобилът тежи впечатляващите 1975 килограма.

Вярно е, че електрическият кросоувър BMW iX M60 е още по-тежък - 2584 килограма, а мощността му е 619 конски сили и 1100 Nm. Такава е производителността на задвижващата система с два двигателя, която осигурява и задвижване на всички колела.

Драг гонка: Ford Mustang Shelby и Mercedes-AMG GT S срещу Nissan GT-R ВИДЕО

В крайна сметка и двата модела са най-мощните съвременни серийни автомобили BMW с бензинови и електрически задвижвания, така че е интересно да се види кой е по-бърз - луксозният спортен автомобил или семейният кросоувър. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ