Драг гонка: Ford Mustang Shelby и Mercedes-AMG GT S срещу Nissan GT-R ВИДЕО

  • 07.10.2022 11:50 /
  • 1029 /
  • 0
Драг гонка: Ford Mustang Shelby и Mercedes-AMG GT S срещу Nissan GT-R ВИДЕО

Авторите на канала Sam CarLegion в YouTube са решили да организират драг гонка и да направят сравнение на три спортни автомобила едновременно.

За участници в състезанието водещите са избрали най-новия на пазара от представената тройка - американския Ford Mustang Shelby GT500, по-стария германски Mercedes-AMG GT S и истинския ветеран Nissan GT-R с каросерия R35.

Автомобилът с най-ниска мощност в триото е Mercedes-AMG, който има 4,0-литров турбо V8 двигател с 515 к.с. и 669 Nm въртящ момент.

Купето със задвижване на задните колела е оборудвано със седемстепенна роботизирана скоростна кутия. GT S тежи само 1645 кг, което го прави най-лекият модел в състезанието.

Зрелищно ВИДЕО: Кен Блок подкара бясно Audi Quattro, превърнато в "турбо чудовище"

Nissan GT-R е малко по-тежък - 1774 кг, като е задвижван от 3,8-литров V6 турбодвигател с мощност 565 к.с., съчетан с шестстепенна роботизирана скоростна кутия.

Въртящият момент от 633 Nm се предава на пътя чрез четирите задвижващи колела.

По-мощен и по-тежък от останалите е Shelby GT500.Автомобилът е с тегло от 1891 кг, като има мощност от 760 к.с. и 847 Nm въртящ момент към задния мост чрез седемстепенна роботизирана скоростна кутия.

Като се има предвид, че автомобилите представляват три национални школи - САЩ, Германия и Япония - и различни видове задвижване, сравнението на спортните автомобили е интересно и много показателно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ