Уникално ВИДЕО: Стар Citroen Xantia на три гуми бе ускорен до 200 км /ч

  • 14.11.2021 11:50 /
  • 5007 /
  • 1
Уникално ВИДЕО: Стар Citroen Xantia на три гуми бе ускорен до 200 км /ч

Може би вече сте гледали видеоклипове на стари автомобили Citroen, които се движат на три колела.

Моделите на френската компания, оборудвани с хидропневматичното окачване, като класическия DS, имат специален механизъм, който позволява да се вдигне колата във въздуха, за да се смени гума, без да се използва крик. Това също така позволява да се движите на три колела с почти максимална скорост.

В YouTube можете да намерите доста видеоклипове на Citroen, които се движат доста бавно само на три гуми със спирачен барабан или диск върху стеблото на окачването.

Демонстрациите обикновено се провеждат при сравнително ниски скорости, тъй като макар че автомобилите могат да се движат на три колела, те не могат да бъдат толкова стабилни, колкото на четири. Но кога здравият разум е спирал шофьорите в Близкия изток да правят безумни номера с колите си?

Битката на титаните: Land Cruiser срещу Patrol, G 63, Range Rover и Defender ВИДЕО

В този видеоклип виждаме двойка Citroen Xantia от 90-те години на миналия век да се движи по съвсем празна магистрала с много висока скорост. Xantia е оборудвана с компютъризирана версия на хидропневматичното окачване на Citroen, наречена Hydractive, въведена за първи път при модела XM.

Отначало е трудно да се прецени с каква скорост се движат автомобилите, но когато камерата се премества върху таблото, тя показва 180 км/ч. Двата автомобила продължават да ускоряват и накрая достигат скорост от 200 км/ч.

Впечатляващо: Вижте първия истински тест драйв на електрическия Hummer ВИДЕО

Излишно е да се споменава колко опасно е такова движение по обществен път. Но след това настъпва още по-страшен момент, когато един от автомобилите трябва да избегне камион.

По време на тази маневра автомобилът дори се движи на две колела за известно време. За щастие тези безумни каскади завършват без инциденти, но ние силно ви съветваме да не повтаряте подобни експерименти. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • hitiyo
    15.11.2021 21:11
    Имах такъв звяр и с четери човека по магистралата превъртях километража буквално стралката тръгна отново към нулата! Прекрасна кола и мега удобна и бърза и няма чупене