Това са най-безопасните кросоувъри според новите краш тестове ВИДЕО

  • 17.12.2022 12:50 /
  • 5396 /
  • 1
Това са най-безопасните кросоувъри според новите краш тестове ВИДЕО

Застрахователният институт за пътна безопасност IIHS проведе серия от краш тестове в съответствие с обновения протокол и изисквания.

В тестовете участваха общо 15 компактни кросоувъра, като само два от тях получиха най-висок резултат, а повечето се провалиха.

При краш тестовете по старите правила, когато не се вземаше предвид безопасността на пътниците отзад, всички тествани кросоувъри получиха най-високата оценка (Good).

Новият протокол включва тест, който симулира челен сблъсък с бариера с 40-процентно припокриване при скорост 64 км/ч като в допълнение към манекените отпред се добавя манекен на задната седалка, който съответства на 12-годишно дете или момиче с нисък ръст.

Нов китайски електромобил удиви експертите при европейските краш тестове ВИДЕО

"Благодарение на модернизацията на автомобилите, рискът водачите на днешните автомобили да загинат при челен удар е с 50% по-малък, отколкото преди 25 години, заяви президентът на IIHS Дейвид Харки.

- Актуализираните правила в нашите краш тестове са предизвикателство за производителите на автомобили да приложат всички предимства за пътниците на задните седалки."

В резултат на изпитанията, от 15-те тествани според новите правила кросоувъри, само два автомобила са успяли да преминат теста и да получат най-високата оценка: Ford Escape и Volvo XC40.

Toyota RAV4 получава оценка "петица" или "приемлива".

Други три автомобила са получили гранична оценка: Audi Q3, Nissan Rogue (X-Trail) и Subaru Forester.

Разбиха BMW в бетонна стена със 150 км/ч, ето какво се случи ВИДЕО

Останалите девет кросоувъра не са успяли да преминат новия тест, получавайки най-ниски резултати: Mazda CX-5, Mitsubishi Eclipse Cross, Honda CR-V и Honda HR-V, Jeep Compass и Jeep Renegade, Hyundai Tucson, Buick Encore, Chevrolet Equinox. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ПРИШЪЛЕЦ
    17.12.2022 19:36
    ТЪПО БЛИЗ, КАКТО ВИНАГИ !!!