Нов китайски електромобил удиви експертите при европейските краш тестове ВИДЕО

  • 03.11.2022 11:50 /
  • 1497 /
  • 1
Нов китайски електромобил удиви експертите при европейските краш тестове ВИДЕО

Електрическият автомобил BYD Atto навлиза на пазара в ЕС и е преминал проверка в съответствие на европейските изисквания за безопасност.

Китайският кросоувър е тестван в краш тестовете по методиката на EuroNCAP. Резултатите са публикувани на официалния уебсайт на организацията.

Новият BYD Atto се е представил много добре и дори е получил най-високата оценка от 5 звезди, което е удивило експертите. Кросоувърът е получил 91% за защита на възрастни пътници и 89% за защита на деца, както и 69% за защита на пешеходци и 74% за устройства за безопасност.

Китайският електромобил е преминал успешно почти всички краш тестове. Ниска оценка е дадена единствено за симулиран сблъсък със стълб, при който се е оказало, че съществува риск от нараняване на гръдния кош.

Вижте дали автомобилен състезател може да се справи със спирането по-добре от ABS ВИДЕО

Новият BYD Atto 3 е компактен електрически кросоувър с дължина 4,5 метра. Автомобилът е задвижван от двигател с мощност 204 к.с., като ускорява до 100 км/ч за 7,3 секунди и може да измине 420 км без презареждане. Стандартно е оборудван със седем въздушни възглавници и автоматична спирачна система.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Баджанака (на Хана Крум)
    04.11.2022 5:00
    "Ниска оценка е дадена единствено за симулиран сблъсък със стълб, при който се е оказало, че съществува риск от нараняване на гръдния кош." Искам да вярвам, че китайския електромобил няма гръден кош. Ама казва ли ти някой?! Пък смееш ли и да питаш...