Тази кола стана най-бързата в света, вижте до каква скорост ускори ВИДЕО

  • 18.12.2022 9:50 /
  • 2413 /
  • 0
Тази кола стана най-бързата в света, вижте до каква скорост ускори ВИДЕО

Собственикът на полигона Johnny Bohmer Proving Ground Джони Бомър е поставил нов световен рекорд за скорост за леки автомобили, които се допускат на обикновени пътища.

Неговият Ford GT, задвижван от осемцилиндров битурбо двигател с 1900 к.с. и работещ с биоетанол, достига 500 км/ч, като подобрява постижението на хиперавтомобила SSC Tuatara от 474,76 км/ч.

Въпреки безумната мощност, Бомър използва колата за ежедневни пътувания, за да води децата на училище и по задачи.

В началото на миналата година хиперавтомобилът SSC Tuatara успя да затвърди титлата си на най-бърз шосеен автомобил. По време на надпреварата на полигона Johnny Bohmer Proving Ground, който едновременно служи като писта на космическия център "Джон Фицджералд Кенеди" на остров Мерит във Флорида, купето разви средна скорост от 455,3 км/ч.

Постижението е подобрено през пролетта на 2022 г. - 474,76 км/чq но сега е надминато от самия Джони Бомър зад волана на Ford GT.

Забавно е, че всичко, което Бомер искал да направи, било да тества контролния блок FuelTech FT600 и новия контрол на сцеплението, така че до последно не махал крака си от педала на газта.

Изумително ВИДЕО: Porsche достигна най-високия вулкан в света

Скоростта е измерена с помощта на телеметричния комплект Racelogic VBox Performance Box Touch, четири камери Garmin Virb Ultra 30, блок FuelTech и скоростомер Racepak, данните от които са показали, че суперавтомобилът развива фантастичните 500,1 километра в час.

Първото поколение Ford GT, наречено Badd GT, може да се кара по обикновени пътища и както вече споменахме Бомър често води децата си на училище с него.

Вижте бясна драг битка между най-мощните BMW-та ВИДЕО

Автомобилът се задвижва от алуминиев осемцилиндров двигател с два турбокомпресора, който генерира около 1900 конски сили и 2240 Nm въртящ момент.

Автомобилът има персонализирана шестстепенна механична трансмисия, а на динамиката на ускорението на модела с две врати могат да завидят дори хиперавтомобили. Badd GT ускорява до 60 мили/ч (97 км/ч) за 2,5 секунди и до 100 мили/ч (160,9 км/ч) за 5,3 секунди. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ