Офроуд битка: Lada Niva срещу Renault Duster и Suzuki Jimny ВИДЕО

  • 16.01.2022 10:50 /
  • 5631 /
  • 0
Офроуд битка: Lada Niva срещу Renault Duster и Suzuki Jimny ВИДЕО

В канала CarWow в YouTube е публикуван видеоклип, чийто автор е провел изпитания на Lada Niva, Dacia Duster и Suzuki Jimny в офроуд условия.

Автомобилите в базовата версия са били подложени на тежки тестове, по време на които специалистите са оценили техните възможности. Според резултатите от изпитанията руският автомобил с висока проходимост почти напълно отстъпва на своите конкуренти.

В съревнованията участва Lada Niva, оборудвана с 1,7-литров бензинов двигател с мощност от 85 конски сили и механична скоростна кутия.

Suzuki Jimny се задвижва от атмосферен двигател, 1,5 л, с мощност 101 конски сили. Dacia Duster се задвижва от турбодизел със 115 к.с. и шестстепенна механична скоростна кутия.

Сравниха Ferrari 488 Pista и Lamborghini Urus в яростна драг битка ВИДЕО

По време на изпитанията автомобилите е трябвало да се изкачат нагоре по залята с вода пътна настилка, да демонстрират маневреност, да се спуснат по хлъзгав склон и др. За всяко упражнение победителят е получил три точки. За второ място организаторите присъждали две точки. Най-лошият резултат е оценен с една точка.

Според резултатите от тестовете Suzuki Jimny е признат за безспорен лидер. Второто място е присъдено на Dacia Duster. Lada Niva заема едва трето място. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ