Краш тест при 200 км/ч: Ударът не оставя никакъв шанс за живот ВИДЕО

  • 11.10.2020 9:50 /
  • 2278 /
  • 1
Краш тест при 200 км/ч: Ударът не оставя никакъв шанс за живот ВИДЕО

Обикновено краш тестовете се извършват при значително по-ниски скорости, а автомобилите, които се използват, са модерни, с въздушни възглавници и други решения за защита на живота и здравето на хората. В този случай обаче експерименталните условия са по-близо до реалния живот.

Европейските и американските краш тестове се провеждат при скорости до 65 км / ч. Но автомобилите са способни да развиват значително по-високи скорости. Авторите на канала Bri4ka.COM от българската „Академия за безопасно шофиране“ са решили да проведат експеримент със скорост 200 км/ч.

За теста се използва второ поколение Opel Omega, оборудвано със система за дистанционно управление.

Краш тест: Ето какво се случва в кола с багаж в салона при катастрофа ВИДЕО

На дългата самолетна писта уредите показват, че седанът се ускорява до 208 км / ч, преди да се удари в неподвижен градски автобус. Дрон и няколко камери записват сблъсъка от всички ъгли.

Повредите за автомобила Opel са огромни. Предната част на машината е смачкана и сплескана. Задните врати на пътниците са едва видими, но отпред вече са само купчина скрап. Багажникът е единствената част от седана, която все още може да бъде разпозната. От това, което се вижда, човек в колата не би могъл да оцелее дори на задната седалка.

Експертите назоваха най-безопасната кола в историята на краш тестовете ВИДЕО

За автобус ситуацията не е много по-добра. Сблъсъкът счупва всяка стъклена повърхност в превозното средство, включително предното стъкло. Манекени, поставени в началото на експеримента около на мястото на удара, са разпръснати из целия салон. Един от тях дори виси от покрива. Това е ужасна гледка. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Fire BG
    19.10.2020 8:27
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/