Какво се случва, ако се постави кола в хладилна камера за 12 часа ВИДЕО

  • 06.06.2021 8:50 /
  • 756 /
  • 1
Какво се случва, ако се постави кола в хладилна камера за 12 часа ВИДЕО

Компанията Lexus е пуснала видеоклип, показващ необичайно тежък тест на новия LC кабриолет. За да се провери качеството на изработката, колата е поставена в промишлено хладилно помещение, в който машината е прекарала 12 часа при температура от -18 градуса по Целзий.

Изпитанието на Lexus LC е проведено в климатична камера на специализиран британски полигон в град Милбрук. Тази инсталация се използва за тестване на якостта на защитното оборудване, както и за тестване на пътни превозни средства при температури от +85 до -60 градуса по Целзий.

За теста инженерите са облели също така с вода каросерията на кабриолета и са сгънали покрива на колата, „оголвайки“ интериора. При такива условия Lexus LC е прекарал 12 часа.

Шофьор удиви мрежата със своята УАЗ-ка "Буханка", вижте какво направи ВИДЕО

Веднага след екстремното охлаждане специалистите са решили да покарат по състезателната писта. Инженерите са поканили като пилот професионалния каскадьор Пол Суифт, който без проблеми стартира двигателя V8 на Lexus LC V8 с мощност от 457 конски сили.

Освен това Суифт е отбелязал, че всички дисплеи и сензори на кабриолета моментално са започнали да работят, сякаш не са усетили влиянието на отрицателните температури.

Тези промъкващи се в планината стари Land Cruiser възхитиха мрежата ВИДЕО

Излизайки на пистата, пилотът веднага е включил отопляемия волан и седалката. Тестовият маршрут е сложен като преминава с резки завои и промени във височината.

По време на шофирането парчета лед се отчупват от кабриолета, но това не пречи на каскадьора да се движи през пистата, използвайки максимално Lexus LC. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    06.06.2021 10:12
    Ще заприлича на Москвич паркиран във Владивосток около Коледа........????