Изумително: Вижте как стари US армейски джипове се промъкват по скалите ВИДЕО

 • 21.05.2022 11:50 /
 • 1745 /
 • 2
Изумително: Вижте как стари US армейски джипове се промъкват по скалите ВИДЕО

Различните версии на Willys Jeep са едни от най-важните американски военни машини, най-вече заради проходимостта им.

Въпреки че оттогава са минали много десетилетия, тези здрави всъдеходи все още са способни да се справят с преодоляване на скали.

В канала на Ърни Пинеда в YouTube е публикуван видеоклип, в който ретро моделите на Jeep преодоляват различни скалисти препятствия.

Състезанието по офроуд се провежда в пустинята Мохаве - мястото, където обичайно  се провежда официалното събитие на компанията Jeep, така нареченото Великденско сафари.

Пустинята е известна със своите трасета за офроуд, които привличат много любители на джипове и други офроуд автомобили.

Техническите характеристики на автомобилите не са посочени във видеото, но ако се съди по външния им вид, това са автомобили от марката Willys, произведени за нуждите на армията.

Автомобилите с висока проходимост преодоляват сложно трасе по скалист склон, като се движат както надолу, така и нагоре. Ясно се вижда, че препятствията не създават особени проблеми на джиповете, въпреки възрастта им.

Драг гонка: Jeep Wrangler и Mercedes-Benz G-Class срещу Land Rover Defender ВИДЕО

Освен армейските високопроходими автомобили, в състезанието участва и така нареченият Willys Wagon, известен още като Willys Jeep Station Wagon.

Това комби с повишена проходимост се смята за първия граждански модел на Willys. На този автомобил му е малко по-трудно на пистата, но главно заради по-дългото междуосие и масивната броня отзад. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Чироза
  21.05.2022 13:34
  Преди 30г.живях в Индонезия.Еще караха кабриото.Невероятни машини.Останки от следвоенните години.
 • PaulaFox
  21.05.2022 17:59
  Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на - https://ja.cat/id398062