Изненада: Колата с камерата победи в битката между Lamborghini и Koenigsegg ВИДЕО

  • 17.01.2021 10:20 /
  • 1857 /
  • 0
Изненада: Колата с камерата победи в битката между Lamborghini и Koenigsegg ВИДЕО

Lamborghini и Koenigsegg произвеждат серийни автомобили с невероятно ускорение, като Aventador SVJ и Agera R се явяват най-добрите примери за това. Обаче, както се доказва от видеото по-долу, малко известна електрическа суперкола може лесно да задмине и двете.

„Аналоговите“ суперавтомобили Lamborghini Aventador SVJ и Koenigsegg Agera R са се състезавали помежду си в надпреварата на 402 метра. Aventador SVJ е изминал разстоянието с резултат 12:34 и 191,2 км / ч, докато Koenigsegg Agera R го е направил за 13:17 и е имал скорост от 199,1 km / h на финалната права.

Най-яката драг гонка в света: 6 суперколи срещу кросоувър и пикап ВИДЕО

Цялото състезание може да се види от няколко ъгъла, а един от тях е заснет от автомобила с камерата. Машината, на която е инсталирана видеокамерата, е китайската електрическа суперкола NIO EP9. Тя тръгва едновременно с другите два автомобила, но пристига на финиша тях.

NIO EP9 е оборудван с четири електродвигателя с обща мощност 1360 к.с. сек., което се равнява на 1 мегават мощност. Ускорението от 0 до 100 км / ч отнема 2,7 секунди и от 0 до 200 км / ч само за 7,1 секунди. Максималната скорост е 313 км / ч.

Не е за вярване! Този "подивял" Lanos вдига 300 км/ч ВИДЕО

Батерията се зарежда напълно само за 45 минути и позволява да се изминат над 425 км с едно зареждане. Електрическата кола, наред с други неща, е показала някои от най-добрите времена за обиколка на Нюрбургринг. Производството на NIO EP9 е ограничен до 5 екземпляра, като всеки от тях започва от 1,48 милиона долара и вече са разпродадени. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ