Блогър тества стара Лада Нива на легендарната писта Нюрбургринг ВИДЕО

  • 24.01.2021 9:50 /
  • 3518 /
  • 0
Блогър тества стара Лада Нива на легендарната писта Нюрбургринг ВИДЕО

Германският блогър Миша Шарудин, който тества автомобили, е преминал със стара Нива по пистата Нюрбургринг и е споделил емоциите си в канала си в YouTube.

За „завладяването“ на известната писта е използвана обикновена Лада 4х4 (ВАЗ-21214) с руски гуми ВЛИ-5 и стандартен 1,7-литров атмосферен двигател.

Автомобилният блогър Миша Шарудин има руски корени, но през последните шест години мъжът буквално "живее" на Нюрбургринг. Според собствено си признание, той преминава по трасето около 1000 пъти годишно, познава прекрасно сложната писта и може да кара по нея със затворени очи.

АвтоВАЗ показа първо ВИДЕО на новата Лада Нива

Шарудин е заявил, че винаги е искал да се повози на Нюрбургринг в Нива и наскоро негов приятел му е предоставил такава възможност. На пистата е докаран абсолютно стандартен всъдеход, сред подобренията са само демонтирането на задниите седалки, инсталирането на предпазна рамка на покрива и нови седалки.

По време на пътуването блогърите се шегуват, че шофирането на Niva може да покаже най-бавното време на обиколка. Впоследствие Ладата е изминала 21-километровата писта за 15 минути, а на една от правите джипът е ускорил до максималните 120 километра в час.

Разглобиха нова Лада Нива и няма да повярвате какво откриха в нея ВИДЕО

Видеото се е получило много ефектно, още повече, че другите коли прелетяват покрай Нива с голяма скорост. Въпреки това няма опасност от наличието на бавен автомобил на пистата: преминаването на Lada 4x4 се провежда във формат Touristenfahrten, тоест в деня, в който може да се отиде на пистата с с която и да е кола. Единственото правило е, че изпреварването по Нюрбургринг в Touristenfahrten може да се извършва само отляво. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ