Американците тестваха руския всъдеход "Шерп" върху скали в пустиня ВИДЕО

 • 04.06.2022 9:50 /
 • 7667 /
 • 3
Американците тестваха руския всъдеход "Шерп" върху скали в пустиня ВИДЕО

Легендарният руски всъдеход "Шерп" е предназначен за блатисти местности и водни препятствия, но е доста любопитно и зрелищно да се види как се изкачва по скалите на пустинята Мохаве.

В канала в YouTube Far from Ordinary се появи видеоклип, показващ необичайните изпитания на всъдехода-амфибия на традиционно място за приключения за местните любители на офроуда.

Мястото на теста са станали популярните каменисто-пясъчни офроуд пътеки Goldbar Trim и Golden Spike. Тяхната особеност, както и на други подобни маршрути в пустинята, е, че скалните възвишения понякога са твърде хлъзгави.

В резултат на това "Шерп" с колела с намалено налягане и протектори, предназначени предимно за блатист терен, са забуксували при първото сериозно препятствие.

Зрелище: Звездата Кание Уест премина през Чикаго с руския всъдеход "Шерп" ВИДЕО

След няколко опита и експерименти с налягането в гумите (то може да се регулира директно от седалката на водача) шофьорът на "Шерп" все пак успява да преодолее едно високо скалисто препятствие.

Джип Wrangler с дълго междуосие и модифицирано окачване е успял да премине това препятствие много по-лесно. Ситуацията се е усложнила допълнително от факта, че "Шерпа" завива за сметка на спирането на една от страните си на принципа на гъсеничните превозни средства.

Битка с дърпане в снега между Mercedes-AMG G 63 и руския всъдеход "Шерп" ВИДЕО

Авторът на видеото обаче посочва, че в някои части на пътеката, например на своеобразно каменно стълбище, руският всъдеход определено е оставил подготвените джипове зад себе си - благодарение на огромните си колела.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Цун Кай Го
  05.06.2022 8:26
  Ако тези велики конструктори не бяха сътворили това ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ИЗКУСТВОТО сега тъпите янки какво ли щяха да изпробват.Но както се вижда приличат много на шерпите,не искам никой да обиждам но се вижда със просто око....Аман от русофили....????
 • Мусата
  05.06.2022 9:39
  Да вземат подготвените хамерикански джипове и да ги тестват в средата на шерпа-блатата и реките.Резултатът ще е интересен….
 • mustan0072abv.bg
  05.06.2022 20:23
  E kak taka ce ruskoto e nai dobre . Vizhte samo se prezidenti se vozqt na mercedes limozini .